Η ΑΕΚ της στέρησε το τρίτο σερί τρόπαιο, όμως η Ουνικάχα Μάλαγα δεν έμεινε εκτός βάθρου στο BCL. Η ομάδα του Ίμπον Ναβάρο πήρε τον ισπανικό «εμφύλιο» του μικρού τελικού με την Τενερίφη και ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με την... παρηγοριά της 3ης θέσης.

Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι στο «Palau Municipal d' Esports», με αμφότερες τις ομάδες να το παίρνουν στα σοβαρά και να διεκδικούν τη νίκη. Τελικά, οι Ανδαλουσιανοί ήταν αυτοί που επικράτησαν, ενώ από την άλλη η Τενερίφη ολοκλήρωσε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Final 4 ως τέταρτη.

Για τους νικητές, κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Τσέις Όντιτζ με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ 13 πόντους είχε ο Κιλιάν Τιλί, 12 ο Τάιλερ Καλινόσκι και 11 ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι. Πάλεψε για την Τενερίφη με 23 πόντους ο Πάτι Μιλς αλλά δεν έφτασε.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 41-45, 60-62, 85-80

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Χατζής: «Δεν χωνεύεται εύκολα μία τέτοια ήττα, δεν πρέπει να υπάρχει καταστροφολογία για την ΑΕΚ»

«Ψηλά το κεφάλι» - Οπαδοί της ΑΕΚ στο ξενοδοχείο μετά τον τελικό

Γκουντάιτις στον bwinΣΠΟΡ FM: «Πολύ δύσκολο να νικήσεις την ΑΕΚ, το πιστεύαμε - Δεν συμβαίνουν συχνά τέτοιες ανατροπές»

Τα highlights από τη σκληρή ήττα της ΑΕΚ στον τελικό του ΒCL με τη Ρίτας

Γκρέι στον bwinΣΠΟΡ FM: «Έπρεπε να δείξουμε περισσότερη ωριμότητα, αυτή ήταν η καταστροφή μας»

Σάκοτα: «Πρέπει να έχεις... τέτοια για να πάρεις το τελευταίο σουτ - Είχα το προαίσθημα ότι η διαφορά δεν ήταν αρκετή»

Τα σχόλια στο bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τη σοκαριστική ήττα της ΑΕΚ στον τελικό με τη Ρίτας

Ο Λουκόσιους MVP του Final Four στο BCL, μετά την επική εμφάνισή του κόντρα στην ΑΕΚ

Αναγνώρισε την προσπάθεια ο κόσμος της ΑΕΚ: Το θερμό χειροκρότημα στην απονομή των μεταλλίων

Φίζελ: «Είμαι ευγνώμων που είμαι εδώ με αυτούς τους παίκτες - Τους αφήσαμε πολλά ελεύθερα τρίποντα και βρήκαν ρυθμό»