Ουρές σχηματίζονταν το πρωί στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης με τους ταξιδιώτες να είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα προετοιμασμένοι από πλευράς πιστοποιητικών για να απολαύσουν τις θερινές τους διακοπές.

Είναι ενδεικτικό ότι η ουρά στο λιμάνι του Πειραιά ξεπερνούσε τα 100 μέτρα, με πάρα πολύ κόσμο που περίμενε υπομονετικά για το ταξίδι του έχοντας όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά. Οι λιμενικοί έδιναν οδηγίες στους ταξιδιώτες να κρατάνε τα πιστοποιητικά, ή το κινητό με τα πιστοποιητικά, ανά χείρας, και ζητούσαν τήρηση αποστάσεων (κάτι που δε συνέβαινε πάντα) και χρήση μάσκας. Οι έλεγχοι ήταν εξονυχιστικοί. 

Μεγάλη ήταν η ουρά και για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης. 


Στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας ο πρώτος έλεγχος γινόταν στις πύλες έξω από το λιμάνι περιμένει, ενώ ο δεύτερος έλεγχος γινόταν πριν οι ταξιδιώτες επιβιβαστούν. 

Στη Θεσσαλονίκη οι ουρές αφορούν τα νέα δρομολόγια Σκόπελο, Σκιάθο, Αλόννησο που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία, ενώ οι περισσότεροι ταξιδιώτες ήταν νέοι. 

Σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά υπενθυμίζεται ότι  για τους ενήλικες απαιτούνται:

α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης
β) αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή
γ) αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

* Για ανήλικους 12-17 ετών: οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test.
* Οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

Στην επιστροφή από τα νησιά υπάρχει σύσταση για διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού (υπενθυμίζουμε ότι απαιτείται να έχουν περάσει τουλάχιστον 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή τη βεβαίωση αρνητικού PCR ή αρνητικού rapid test ή το πιστοποιητικό νόσησης στο κινητό τους σε ψηφιακή μορφή ή με εκτύπωση από την πλατφόρμα gov.gr.

Δεκτές θα γίνονται οι βεβαιώσεις εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ψηφιακό πιστοποιητικό COVID) καθώς και τρίτων χωρών.

Τα πιο πάνω πιστοποιητικά/βεβαιώσεις θα ελέγχονται ηλεκτρονικά από το πλήρωμα του πλοίου ή του αεροπλάνου. Επίσης θα διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας των επιβατών με την ταυτότητα ή το διαβατήριο ή οιοδήποτε προβλεπόμενο έγγραφο πιστοποιεί την ταυτότητά τους.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παρίσι: Ξανά ανοικτός ο Σηκουάνας για κολύμβηση - 3 περιοχές, διαθέσιμες για μπάνιο, έναν αιώνα μετά

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Στις φλόγες εργοστάσιο- Eκκενώθηκε το Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων «Άγιος Παντελεήμων»

Δύο πυροσβέστες τραυματίες από τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο – Μεταφέρονται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Μεγάλη φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής- Μήνυμα 112 για εκκένωση δύο οικισμών

Σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Ρόδο - Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 54χρονη για θανάσιμη παράσυρση γάτας

Συναγερμός στη Ρόδο για φωτιά στον Ατάβυρο – Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων

Θεσσαλονίκη: 13χρονος τραυματίστηκε σε θαλάσσιο πάρκο στη Χαλκιδική

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στα Βασιλικά Κέρκυρας - Έσβησε άμεσα εστία στον Άγιο Στέφανο

Φωτιά τώρα σε εξέλιξη επί της λεωφόρου Σπάτων - Εστάλη 112