Κορεάτικο μπλόκο στην Ουρουγουάη! Η ομάδα των Ινμπόμ και Ουί-Τζο Χουάνγκ κατάφεραν να μπλοκάρουν τους Ουρουγουανούς, οι οποίοι είχαν και δύο δοκάρια, και πήραν έναν πολύ σημαντικό βαθμό ενόψει της συνέχειας (0-0).

Στο μυαλό των κόουτς

Με 4-1-3-2 παρέταξε την ομάδα του ο Ντιέγκο Αλόνσο, με τον Ροκέτ στο τέρμα, τους Κάσερες, Γοδίν, Χιμένεθ, Ολιβέρα στην άμυνα, τον Βεσίνο σε ρόλο αμυντικού χαφ, τους Βαλβέρδε, Μπεντακούρ μπροστά τους και τους Πελίστρι και Σουάρες πίσω από τον προωθημένο Νούνιες.

Με 4-2-3-1 κατέβασε τη Νότια Κορέα ο Πάουλο Μπέντο, με τον Σεϊνγκιού κάτω από τα δοκάρια, τους Τζινσού, Μινγιάε, Γιούνγκουον και Μουνχουάν Κιμ στην άμυνα, Γούγιουνγκ και Ινμπεόμ Χουάνγκ στη μεσαία γραμμή και τους Σον, Γιάεσουνγκ και Σάνγχο πίσω από τον Ουί-Τζο Χουάνγκ.

Το ματς

Οι Ασιάτες μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να αιφνιδιάσουν τους Λατινοαμερικάνους, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από τους Ουρουγουανούς στο 19', με τον Βαλβέρδε να κοντρολάρει όμορφα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε, πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Κιμ Σεϊνγκιού. Στη συνέχεια η ομάδα του Αλόνσο ανέβασε την απόδοσή της, αλλά οι προσπάθειες των Πελίστρι και Ολιβέρα δεν βρήκαν αποδέκτη για να απειλήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 34' ο Ουί-Τζο Χουάνγκ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Αρχικά βρήκε τρόπο να αποφύγει τους προσωπικούς του αντιπάλους, στη συνέχεια πήρε ωραία πάσα στο ύψος του πέναλτι, ωστόσο από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Ροκέτ.



Η Ουρουγουάη απάντησε με τον Γοδίν στο 43ο λεπτό, ωστόσο η κεφαλιά του έμπειρου στόπερ κατέληξε στο δοκάρι, με το 0-0 να παραμένει έως τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.



Ίδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος, με τη Νότια Κορέα να προσπαθεί και πάλι να απειλήσει την άμυνα των Ουρουγουανών, χωρίς αποτέλεσμα. Η πρώτη υποψία ευκαιρίας άνηκε στους Ουρουγουανούς, με τον Νούνιες να επελαύνει από αριστερά, ωστόσο ο Σεϊνγκιού ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα.



Στο 77' οι Ασιάτες απείλησαν με τον Γκεσούνγκ, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Νούνιες, ένα λεπτό αργότερα.



Η Ουρουγουάη είχε τεράστια ευκαιρία για να πάρει το ματς, ωστόσο στον κεραυνό που εξαπέλυσε ο Βαλβέρδε στο 90ο λεπτό, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και τράνταξε το δοκάρι.



Η τελευταία καλή στιγμή άνηκε στην Νότια Κορέα, με το σουτ του Ινμπόμ Χουάνγκ στο 90'+4' να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια. Έτσι, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με τους Ασιάτες να παίρνουν ένα σημαντικό βαθμό, ενώ η «σελέστε» θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ διαφορετική στα επόμενα παιχνίδια, αν θέλει να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

MVP: Ο Μουνχουάν Κιμ. Ο δεξιός οπισθοφύλακας της Νότιας Κορέας ήταν εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα. Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από την πλευρά του, ενώ είχε και αμέτρητα ανεβάσματα, προσπαθώντας να βοηθήσει την ομάδα του και επιθετικά.

Η σφυρίχτρα: Ο Κλεμέν Τουρπέν δεν είχε δύσκολες φάσεις να διαχειριστεί, στο πέναλτι που ζήτησαν οι Νοτιοκορεάτες, έδειξε σωστά να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ δεν έδωσε μόλις μία κίτρινη κάρτα. Πέρασε απαρατήρητος.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ουρουγουάη (Ντιέγκο Αλόνσο): Ροκέτ, Κάσερες, Γοδίν, Χιμένεθ, Ολιβέρα (78' Βίνα), Βελβέρδε, Βεσίνο (78' Ντε λα Κρους), Μπεντακούρ, Πελίστρι (88' Βαρέλα), Νούνιεζ, Σουάρες (64' Καβάνι).

Νότια Κορέα (Πάουλο Μπέντο): Σεϊνγκιού, Τζινσού, Μίνγιαε, Γούγιουνγκ, Ινμπεόμ Χουάνγκ, Σόν, Γιάεσουνγκ (75' Τζουνχό Σον), Μουνχουάν, Ουί-Τζο Χουάνγκ (75' Γκεσούνγκ), Σανγκχό (75' Κανγκίν Λι), Γιούνγκγουόν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Vinicius Law» στο Μουντιάλ: Αλλαγές στο VAR και αυστηρές ποινές για κάλυψη στόματος

Το Ιράν απειλεί με αποχώρηση από το Μουντιάλ λόγω των βομβαρδισμών από ΗΠΑ και Ισραήλ!

Μουντιάλ 2026: Έλεγχος σε ασφάλεια και μετακινήσεις στο Μεξικό μετά από επαφή Σέινμπαουμ-Ινφαντίνο

Στον… αέρα οι επτά αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Μασαχουσέτη λόγω κόστους!

Καθησυχαστική η Πρόεδρος Μεξικού σχετικά με την ομαλή διεξαγωγή του Μουντιάλ

Έντονη ανησυχία για το Μουντιάλ στο Μεξικό, μετά την έκρηξη βίας που έφερε ο θάνατος του «El Mencho»

Ενισχυμένη με… ρομπότ σκύλους η Αστυνομία της Γουαδελούπε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026!

«Τρελά» πριμ σε Τούχελ και παίκτες της Αγγλίας για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Μουντιάλ 2030: Η Ισπανία θα φιλοξενήσει τον τελικό

Σφαγεία, δηλητηριάσεις και πυροβολισμοί: Σοκαριστικές καταγγελίες για τα αδέσποτα στο Μαρόκο ενόψει Μουντιάλ 2030!