Το ούζο και το τσίπουρο είναι δύο από τα πιο εμβληματικά ελληνικά αποστάγματα. Το ούζο, με τα αρώματα γλυκάνισου και βοτάνων, φέρνει στο τραπέζι έναν αιθέριο χαρακτήρα και μια δροσερή αίσθηση που σε ταξιδεύει με την πρώτη γουλιά. Το τσίπουρο, πιο στιβαρό και βαθύ, φτιαγμένο από την απόσταξη στέμφυλων, κουβαλάει μαζί του την ένταση της γης και την παράδοση της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Για να διαβάσεις όλο το άρθρο στο cookout.gr κάνε κλικ στον σύνδεσμο: Ούζο ή τσίπουρο; Η απολαυστική «κόντρα» του καλοκαιριού