Ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα δεν υποστήριξε την απόφαση του ΔΝΤ αυτήν την εβδομάδα για την εκταμίευση της νέας δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα, επικαλούμενος τον κίνδυνο μη αποπληρωμής του δανείου.

Η αποχή της Βραζιλίας από τη λήψη απόφασης έγινε γνωστή σήμερα από τον ίδιο.

"Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν ορισμένους από τους χειρότερους φόβους μας" αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Μπατίστα, ο οποίος εκπροσωπεί επίσης στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ άλλες 10 μικρές χώρες της κεντρικής και της νότιας Αμερικής, της Καραϊβικής, της Ασίας και της Αφρικής. Ο Μπατίστα διευκρίνισε αργά χθες ότι μιλούσε εκπροσωπώντας μόνον τον εαυτόν του κι όχι και τις άλλες χώρες.

"Η εφαρμογή (του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της Ελλάδας) ήταν μη ικανοποιητική σχεδόν σε όλους τους τομείς. Οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους συνεχίζουν να είναι υπεραισιόδοξες", προστίθεται στην ανακοίνωση του Βραζιλιάνου αξιωματούχου που επικρίνει την απόφαση του ΔΝΤ να αποδεσμεύσει το ποσό του 1,7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, τη Δευτέρα.

Ο Μπατίστα προειδοποιεί μάλιστα ότι με τη νέα αυτή δόση το συνολικό ποσό που έχει χορηγηθεί στην Ελλάδα από το ΔΝΤ φτάνει τα 28,4 δισ. ευρώ και η Αθήνα ενδέχεται να αθετήσει την υποχρέωση αποπληρωμής του σε περίπτωση που την εγκαταλείψουν οι εταίροι της στην ευρωζώνη.

Πάντως μέχρι σήμερα, τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, στηρίζουν σταθερά την Ελλάδα. Πρόσφατα μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λου επισκέφθηκε την Αθήνα για να εκφράσει την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις ελληνικές προσπάθειες.

Πηγή: www.protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τραμπ: Ξεκινάμε άμεσα την πώληση έως και 50 εκατ. βαρελιών πετρελαίου της Βενεζουέλας

Ηράκλειο: Ελεύθερη υπό όρους η 42χρονη μητέρα που κατηγορείται για κακοποίηση των παιδιών της

Ομόνοια: Διεθνές κύκλωμα πίσω από τα 150 κιλά κάνναβης «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.

Χιόνια και παγετός σε Γιάννενα και Άρτα

Πλήγματα του ισραηλινού στρατού σε πολλές περιοχές του Λιβάνου εναντίον της Χεζμπολάχ

Δημογλίδου: «Σχηματίστηκε δικογραφία κατά αγροτών στη Νεμέα που έκλεισαν ξαφνικά την εθνική οδό»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό και στην Εθνική Οδό Κοζάνης - Ιωαννίνων

Σέρρες: Απολογείται ο 16χρονος για τη δολοφονία του 17χρονου – Φίλοι και η αδερφή του θύματος με πανό στα δικαστήρια

Σορός 7χρονου κοριτσιού από το Σουδάν «ξεβράστηκε» σε παραλία της Σάμου - Είχε πνιγεί σε ναυάγιο

Κρατούμενος επιτέθηκε και άφησε αναίσθητο αστυνομικό, στα κρατητήρια του Μεταγωγών Θεσσαλονίκης