Μια ιδιαίτερα συμβολική επίσκεψη πραγματοποίησε χθες η αποστολή του Παναθηναϊκού στη Βουδαπέστη, λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση με τη Φερεντσβάρος για το Europa League. Ύστερα από πρόσκληση της Εθνικής Υπηρεσίας Αθλητισμού της Ουγγαρίας (NSU), οι «πράσινοι» ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Πούσκας και στο εντυπωσιακό Puskas Arena, σε μια ημέρα που ξύπνησε έντονες μνήμες από τη «χρυσή εποχή» του συλλόγου.

Ο Παναθηναϊκός έζησε μία από τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας του υπό την καθοδήγηση του Φέρεντς Πούσκας, κατακτώντας το πρωτάθλημα και φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971. Μια περίοδος που παραμένει βαθιά χαραγμένη στην ταυτότητα του συλλόγου και αποτελεί μέχρι σήμερα γέφυρα ανάμεσα στο ελληνικό και το ουγγρικό ποδόσφαιρο.

Την ελληνική αποστολή υποδέχθηκαν ο πρόεδρος και CEO της NSU, Πέτερ Μπίρο, καθώς και ο Έλληνας πρέσβης στην Ουγγαρία, Εμμανουήλ Αποστολάκης. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού προσέφεραν ως δώρα ένα πορτρέτο του Πούσκας και ένα ανάγλυφο έργο που απεικονίζει ποδοσφαιριστή, ενώ από την ουγγρική πλευρά τους δόθηκαν σημαίες της χώρας σε ειδική συσκευασία.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, μίλησε με θερμά λόγια για τον θρυλικό Ούγγρο τεχνικό, υπογραμμίζοντας τη διαχρονική του επιρροή: «Ο Πούσκας ενώνει τις δύο χώρες. Θεωρείται θρύλος στον σύλλογό μας, όχι μόνο για την ποδοσφαιρική του αξία αλλά και για τον χαρακτήρα του. Στο προπονητικό μας κέντρο, το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς μπαίνοντας είναι το πορτρέτο του. Υπήρξε εμβληματική μορφή που επηρέασε όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά συνολικά τον ελληνικό αθλητισμό».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον λόγο της επίσκεψης στο Puskas Arena: «Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο γήπεδο. Ένας από τους σκοπούς της επίσκεψής μας είναι η ανταλλαγή ιδεών, καθώς σχεδιάζουμε τη δημιουργία ενός μεγάλου μουσείου μέσα στη δική μας νέα αρένα, το οποίο θα παρουσιάζει την ιστορία του αθλητισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Συλλέγουμε ιδέες από το Στάδιο και το Μουσείο Πούσκας».

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τον ισχυρό δεσμό που ενώνει Παναθηναϊκό και Ουγγαρία μέσα από την κληρονομιά του Φέρεντς Πούσκας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσορμπατζόγλου: «Βλέπουμε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ πείθει ότι μπορεί να διεκδικήσει πράγματα»

Τα… καλύτερα της 7ης αγωνιστικής του Europa League: Γκολ, ασιστ και επεμβάσεις!

Κυκλοφορούν και... εξαφανίζονται τα εισιτήρια του ΠΑΟΚ για το ματς με τη Λιόν

Ο Τσίπρας είδε από κοντά τον Παναθηναϊκό στη Βουδαπέστη μαζί με τον γιο του

Πωρωτικός Ζίβκοβιτς πριν τη σέντρα με την Μπέτις: «Θα τους φάμε γιατί είμαστε ο ΠΑΟΚ»

Δεσύλλας: «Ο Παναθηναϊκός πήρε το λιγότερο από όσα δικαιούται βάσει εμφάνισης»

Αποθέωση της Marca στον Κωνσταντέλια: «Το αστέρι του ΠΑΟΚ άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού»

Europa League: Οι πιθανότητες να αναμετρηθούν στα playoffs Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ-Οι πιθανότητές τους σε κάθε γύρο

ΠΑΟΚ: Το... 1% για οκτάδα και τα σενάρια που πάει απευθείας στους «16»

Υποψήφιο για κορυφαίο γκολ της έβδομης αγωνιστικής του Europa league του Ζαρουρί