Μια ξεχωριστή πρωτιά κατέκτησε το ελληνικό ποδόσφαιρο, με την έκθεση του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού φορέα ESSA που εδρεύει στις Βρυξέλλες να κατατάσσει τη χώρα μας στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τα ύποπτα προς χειραγώγηση παιχνίδια.

Πρόκειται για έρευνα ενός οργανισμού που ιδρύθηκε το 2007 προκειμένου να καταπολεμήσει τον παράνομο στοιχηματισμό.

Κάθε τρεις μήνες δίνει στοιχεία που αφορούν ύποπτα παιχνίδια προς χειραγώγηση, με τη φετινή να περιλαμβάνει 100 παιχνίδια διαφόρων αθλημάτων, εκ των οποίων τα 73 είναι από το τένις.

Οι 19 αγώνες της λίστας είναι από το ποδόσφαιρο, τα τρία εκ των οποίων είναι από την Ελλάδα, τα περισσότερα δηλαδή από κάθε άλλη χώρα.

Αναλυτικά η κατάταξη για το 2015

Ελλάδα 3
Τουρκία 2
Ουκρανία 2
Αζερμπαϊτζάν 1
Λευκορωσία 1
Βέλγιο 1
Κύπρος 1
Ιρλανδία 1
Μολδαβία 1
Σερβία 1
Σλοβενία 1
Σουηδία 1
Ουνδούρα 1
Νικαράγουα 1

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η Σενεγάλη δεν επιστρέφει το τρόπαιο: «Το Κύπελλο δεν θα φύγει από τη χώρα»

Επιστρέφουν στην εθνική Σερβίας τα αδέρφια Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς

Τρέλα: Βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του Κόπα Άφρικα στα χαρτιά οι Μαροκινοί

Τι συνέβη πραγματικά στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και γιατί η απόφαση της CAF προκάλεσε σοκ

«Ενώ αλληλοβρίζονταν στην Ομοσπονδία, η CAF τιμωρούσε τη Σενεγάλη»: Για φιάσκο κάνει λόγο μεγάλο σενεγαλέζικο μέσο

Η Σενεγάλη προσφεύγει στο CAS μετά την αφαίρεση του τίτλου - Σκέψεις να μην κατέβει ξανά στο Κόπα Άφρικα!

Η αντίδραση των Σενεγαλέζων διεθνών μετά την απόφαση-σοκ: Χαμόγελα, πόζες με το τρόπαιο και… μήνυμα στην CAF!

Παγκόσμιο σοκ στο ποδόσφαιρο: Η Σενεγάλη έχασε στα χαρτιά το Κόπα Άφρικα από το Μαρόκο, δύο μήνες μετά τον τελικό!

Πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη ο Κέιν - Στη 10άδα ο Παυλίδης και ο Ελ Κααμπί!

Ο Μασούρας βάζει πλώρη για την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του στο σκοράρισμα!