Πετυχημένη παρουσία είχαν οι Έλληνες κολυμβητές στους προκριματικούς της πρώτης ημέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου κολύμβησης της Βουδαπέστης.

Ο Απόστολος Χρήστου αποφάσισε να προσθέσει στο πρόγραμμά του τα 200μ. ύπτιο (όπου δεν είχε συμμετάσχει στα προηγούμενα μίτινγκ της σειράς, σε Βερολίνο και Αθήνα) και δικαιώθηκε, αφού με 2:00.57 σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση και φυσικά προκρίθηκε στον απογευματινό (18:59) τελικό. Ταχύτερος του Χρήστου ήταν μόνο ο Αυστραλός Τζόσουα Έντουαρντς-Σμιθ με 2:00.12.

Μετά την επιτυχημένη παρουσία του στο ΟΑΚΑ, την περασμένη εβδομάδα, ο Δημήτρης Μάρκος ξεκίνησε με πρόκριση και το μίτινγκ της Βουδαπέστης. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατετάγη έβδομος στα 400μ. ελεύθερο με 3:52.38 και πέρασε στον τελικό, που θα γίνει στις 18:43. Στην Αθήνα, ο 22χρονος κολυμβητής είχε καταλάβει την τέταρτη θέση. Καλύτερος των σημερινών προκριματικών με 3:49.83 ήταν ο κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου, ο Αυστραλός Σαμ Σορτ, ο οποίος δεν είχε μετάσχει στους δύο πρώτους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube