Παρατείνονται τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και ιδιωτών που πλήττονται άμεσα και έμμεσα από την παρούσα κρίση και «παγώνουν» έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 οι πληρωμές των δόσεων των δανείων για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών γνωστοποίησε την απόφαση των Ελληνικών Τραπεζών μελών της, τα οποία είναι προσηλωμένα στην ενεργό, άμεση και αποτελεσματική στήριξη της ελληνικής οικονομίας, δεδομένης και της ευελιξίας που παρέχουν οι αρμόδιες εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές.

Αναλυτικότερα, για νομικά και φυσικά πρόσωπα που αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση, οι ελληνικές τράπεζες θα προχωρήσουν σε αναστολή των δόσεων κεφαλαίου ή και των τοκοχρεωλυτικών δόσεων μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020. Κατά τα λοιπά, ως προς τους όρους και προϋποθέσεις, ισχύουν οι προηγούμενες ανακοινώσεις της ΕΕΤ της 17ης και 19ης Μαρτίου 2020. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με το πιστωτικό ίδρυμα που συνεργάζονται, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι τράπεζες στους θεσμούς στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα, τα δάνεια που έχουν «παγώσει» ανήλθαν έως τα τέλη Μαΐου στα 18 δισ. ευρώ και τον Ιούνιο παρουσίασαν μικρή αυξητική τάση.

Προϋπόθεση για να ενταχθεί μια επιχείρηση στα προγράμματα αναστολής δόσεων είναι να πλήττεται αποδεδειγμένα από την οικονομική κρίση, δηλαδή να ανήκει σε κλάδο που έχει υποστεί μείωση του τζίρου της. Αντίστοιχα για τα φυσικά πρόσωπα, πρέπει είτε να έχουν χάσει την εργασία τους είτε να έχει μειωθεί ο μισθός τους λόγω προβλημάτων που παρουσιάζει η επιχείρηση στην οποία εργάζονται.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από τις τράπεζες, τα δάνεια για τα οποία αναστέλλεται η υποχρέωση πληρωμής δόσεων θα αυξηθούν το προσεχές διάστημα, καθώς ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων, παρά την άρση του lockdown, βρίσκεται αντιμέτωπος με την πτώση ή ακόμη και την καθίζηση του τζίρου του.


Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τουρκία: Συνελήφθη ο τραγουδιστής και ιδρυτής μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης Χαλούκ Λεβέντ

Κάηκε ολοσχερώς το παλιό κτίριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή - Εκρήξεις και 112 για καπνούς - Δείτε βίντεο

Περιορίστηκε η φωτιά στο θέατρο Μπάντμιντον

Μεγάλη φωτιά στο παλιό κτίριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή - Αναφορές και για εκρήξεις, ήχησε το 112!

Έφτασαν στη Ρόδο οι 34 Κύπριοι μοτοσικλετιστές για τις εκδηλώσεις μνήμης Ισαάκ και Σολωμού

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ κοντά στην Καλαμάτα

Κατάσχεση άνω των 2 τόνων ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων - Τα μετέφερε φορτηγό χωρίς ψυγείο

Ο Ζελένσκι εισηγήθηκε την αντικατάσταση της πρωθυπουργού Σβιριντένκο - Της πρότεινε νέο ρόλο

Κρήτη: Βίντεο από τη στιγμή που αυτοκίνητο «πετάει» στον αέρα και πέφτει πάνω σε δέντρο και σταθμευμένα αυτοκίνητα

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Καίει σε χαμηλή βλάστηση στη Λάκκα Κάτσαρη - Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής