«Είμαστε σε πόλεμο» δήλωσε στον ΣΚΑΪ  η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη για την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία στα νοσοκομεία.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δύσκολη, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και κατεβαίνει και κεντρικά… Είναι δύσκολες μέρες για τον ιατρικό κόσμο, δημιουργούνται και αντιπαραθέσεις με τους ιδιωτικούς γιατρούς που αφήνουν τα ιατρεία τους, τους καταλαβαίνω, αλλά είμαστε σε εποχή πολέμου, και όταν είμαστε σε πόλεμο παίρνουμε όπλο και πολεμάμε, δε διαχωριζόμαστε, πρέπει να φύγει η πανδημία και να επανέλθουμε στην κανονικότητα όπως πριν δύο χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ζήτησε και πάλι εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας. «Η μάσκα δεν πρέπει να βγαίνει. Η μάσκα στα ΜΜΜ κάτω από τη μύτη είναι σα να μη φοράνε μάσκα» επισήμανε. 

«Ηθικοί αυτουργοί – Διασωληνώσεις ρεκόρ» 

Για ηθικούς αυτουργούς της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία με την πανδημία έκανε λόγο στο σταθμό μας ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος. 

Επισήμανε ότι τις προηγούμενες ώρες στο νοσοκομείο του είχαν 53 εισαγωγές ρεκόρ, ενώ  υπάρχουν και νοσοκομεία με περισσοτέρους ασθενείς. 

«Τρεις διασωληνώσεις, με αντίστοιχους θανάτους, πολύ μεγάλη πίεση. Τα καταφέρνουμε, αλλά είμαστε οριακοί. Έχουμε 36 κλίνες εντατικής για COVID, που είναι όλες καλυμμένες, και 4 εισαγωγές για τα υπόλοιπα… Είχαμε φοβερό τροχαίο με νεκρό και ένα με κρίσιμη κατάσταση γιατί είναι και τα μη COVID περιστατικά». «Δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες, η πίεση είναι μεγάλη (…) Αν έρθει κάποιος στην εντατική δεν έχουμε πού να τον βάλουμε» προειδοποίησε.

«Πλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι ναι μεν ο κορωνοϊός είναι ο φυσικός αυτουργός της κατάστασης, αλλά υπάρχουν και πολλοί ηθικοί αυτουργοί, που παραπλανούν πιέζουν και ξεγελούν» υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος. «Ζητούν άνθρωποι μέσα στην αφέλεια τους τη βοήθεια μη γιατρών, και κάποιοι δέχονται να κατευθύνουν τις ζωές ανθρώπων υπάρχει παραβατικότητα, να το δει η πολιτεία» κατήγγειλε

Έχουμε, πρόσθεσε, ασθενείς που έρχονται καθυστερημένα στα νοσοκομεία, δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό πάει πολύ να πιστεύουν τους γιατρούς και δολοφόνους. 

Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε μάλιστα ότι χθες στο Παπανικολάου ασθενής πέταξε τα σωληνάκια, χρειαζόταν οξυγόνο, και έφυγε από το τμήμα. «Τον βρήκαμε στα παγκάκια του Παπανικολάου ημιθανή και τον επιστρέψαμε πίσω . Προφανώς είχε άκουσε κάποιες ‘συμβουλές’»  σχολίασε. 
 
Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ένοχος και στο Εφετείο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο προσφυγόπουλου από πτώση πόρτας

Δίκη Λυγγερίδη: «Δεν ήμουν αρμόδιος να κινητοποιήσω τη διμοιρία» κατέθεσε ο τότε Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά

Ο βαρύς απολογισμός του πολέμου στην Ουκρανία: Περισσότερα από 2 εκατομμύρια τα θύματα

Συνελήφθη 59χρονος για παράνομη απόρριψη μπαζών στη Χαλκιδική - Δημιούργησε δύο άτυπες χωματερές

Ηράκλειο: Σύλληψη 58χρονου - Πήγε να πνίξει με μαξιλάρι 8χρονο επειδή τον ενόχλησαν οι φωνές του

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 30χρονο στη Ρόδο

Στην Αθήνα 6χρονος που ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο στο Ρέθυμνο - Μάχη για να σωθεί το πόδι του

Φωτιά σε διαμέρισμα μετά από έκρηξη κλιματιστικού στον Πύργο – Στο νοσοκομείο μητέρα και παιδί

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα δημιουργεί νησιά-φρούρια με ισραηλινά όπλα απέναντι στην Τουρκία»

Ιράν προς ΗΠΑ: Το Ορμούζ δεν υπάγεται στη CENTCOM - «Καμία στρατιωτική σύνοδος δεν επιβάλλει τάξη στον Περσικό Κόλπο»