«Συναγερμός» έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου για τους πλειστηριασμούς, με το κυβερνητικό επιτελείο να ψάχνει τρόπο, ούτως ώστε... να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και έστω και την τελευταία στιγμή να φρενάρει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη στην Εφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποχή των συμβολαιογράφων, έδωσε μια ανάσα στην κυβέρνηση, έτσι ώστε να προχωρήσει στο πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο (φόρους κα), τουλάχιστον έως το τέλος του 2017.

Η ρύθμιση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπεται σε τροπολογία που σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Βουλή άμεσα με στόχο να εναρμονισθεί η νομοθεσία για τους πλειστηριασμούς ακινήτων για τα χρέη προς το δημόσιο με αυτήν που ισχύει για τα χρέη από δάνεια στις τράπεζες και η οποία προστατεύει την πρώτη κατοικία με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια.

Έτσι εκτιμάται ότι θα αντιμετωπισθεί η διαφορετική αντιμετώπιση που υπάρχει ανάμεσα στους οφειλέτες των τραπεζών και όσων έχουν οφειλές προς το δημόσιο για τους οποίους δεν προβλέπεται κάποιο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας τους από τους πλειστηριασμούς.

Το κυβερνητικό σχέδιο έχει ως πιλότο τα όρια προστασία της πρώτης κατοικίας που ισχύουν σήμερα για τα χρέη προ τις τράπεζες.

Αυτά προβλέπουν προστασία πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 180.000 ευρώ για άγαμους και έγγαμους, όριο που προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ για κάθε παιδί έως και το τρίτο. Επίσης ισχύει και εισοδηματικό όριο το οποίο εντάσσει στο καθεστώς προστασίας άγαμους με εισόδημα έως 13.900 ευρώ και έγγαμους με εισόδημα έως 23.600 ευρώ με προσαύξηση 5.700 ευρώ για όσους έχουν ως τρία παιδιά.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Στο ΚΑΤ υπάλληλος καθαριότητας σε απορριματοφόρο, μετά από επίθεση Ρομά

Απειλές Κρεμλίνου για την «επίθεση στην κατοικία του Πούτιν»: «Ο στρατός μας ξέρει πώς και πότε να αντιδράσει»

Έγκλημα στο Κολωνάκι: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου

Αρχίζει νέα έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε πριν 10 χρόνια

Χαλαρώνουν τα μπλόκα: Μοντέλο Χριστουγέννων για την έξοδο των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς

«Πάγωσε» η Κεντρική Μακεδονία: Ρεκόρ ψύχους με -5 βαθμούς Κελσίου στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές, από 7 Ιανουαρίου 2026

Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από συρμό του Προαστιακού στα Άνω Λιόσια

Ο Τραμπ ανακοίνωσε το πρώτο χερσαίο πλήγμα στη Βενεζουέλα

Χρυσοχοΐδης στον ΣΚΑΪ για μπλόκα: Αντικοινωνική συμπεριφορά η ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών