Ακόμη μία μεγάλη επιτυχία πρόσθεσε στο παλμαρέ του ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης, ο οποίος κατέλαβε την πέμπτη θέση στα 79 κιλά της Ελευθέρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23, που διεξάγεται στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας.

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης είχε μια μεγάλη ευκαιρία να ανέβει για πολλοστή φορά τη φετινή χρονιά στο βάθρο των νικητών, όμως έχασε στις λεπτομέρειες από τον Αρμένιο Αρμάν Αβαγκιάν.

Ο «μικρός» τελικός ήταν μία πολύ σκληρή αναμέτρηση, με πολύ τακτική ανάμεσα σε δύο πολύ καλούς αθλητές. Ο Κουγιουμτσίδης προηγήθηκε 1-0, μετά από τις παρατηρήσεις που δέχθηκε ο Αρμένιος, ωστόσο ο 21 ετών Έλληνας πρωταθλητής ισοφαρίστηκε με τον ίδιο τρόπο. Μετά την ανάπαυλα ο Αβαγκιάν προηγήθηκε 3-1, με το «φαινόμενο» της ελληνικής πάλης να απαντά και να ισοφαρίζει σε 3-3.

Με τον χρόνο να κυλά υπέρ του και με 20 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι ο Κουγιουμτσίδης προσπάθησε να κλειδώσει τη νίκη και επιτέθηκε, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Αβαγκιάν, φτάνοντας στο 5-3. Ο Κουγιουμτσίδης μείωσε 5-4 άμεσα, όμως δεν μπόρεσε μέχρι το τέλος να βρει τον τρόπο να κάνει την ανατροπή. Τελικά, ο «μικρός» τελικός έληξε 6-4, μετά από την ένσταση της ελληνικής πλευράς.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube