Ανεπανάληπτος θρίαμβος και ηχηρό comeback μετά από τρεις ήττες για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Μουρίνιο ήταν αδίστακτη στο πρώτο μέρος, έκανε σκόνη και θρύψαλα την άμυνα της Λέστερ κι εν τέλει έφτασε στον θρίαμβο με το ευρύ 4-1 μέσα στο Ολντ Τράφορντ.

Ύστερα από ένα περίεργο τέταρτο, όπου οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πιο δραστήριοι και επικίνδυνοι (παίζοντας με Βάρντι και Σλιμανί στην κορυφή της επίθεσης), στη συνέχεια οι «κόκκινοι διάβολοι» ανέλαβαν τα ηνία του ματς και ξεκίνησε η καταιγίδα…

Στο 22’, λοιπόν, ο Μπλιντ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σμόλινγκ πήδηξε στον Θεό, έπιασε την κεφαλιά κι έλυσε το γόρδιο δεσμό για τους γηπεδούχους. Το μομέντουμ ήταν πλέον ξεκάθαρα υπέρ τους και ήθελαν να «πατήσουν» στο 1-0 για να κλειδώσουν το τρίποντο. Κι έτσι έγινε, με την Γιουνάιτεντ να διαλύει την παραπαίουσα άμυνα της Λέστερ και να πετυχαίνει τρία τέρματα… χωρίς ανάσα!

Πογκμπά-Λίνγκαρντ-Μάτα έκρυψαν την μπάλα στο 37’ και ο Ισπανός την εμφάνισε στα δίχτυα των «αλεπούδων» διπλασιάζοντας το προβάδισμα της ομάδας του. Προτού πεις «Γιουνάιτεντ», οι παίκτες του Μουρίνιο είχαν βρει ξανά δίχτυα, με τον Ράσφορντ αυτή τη φορά να χρίζεται σκόρερ, με κοντινή προβολή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο… καπάκι, με ΝΕΟ κόρνερ, ο Πογκμπά «σκότωσε» την τραγική λειτουργία της Λέστερ και με δυνατή κεφαλιά άνοιξε λογαριασμό με τα κόκκινα, γράφοντας το εκκωφαντικό 4-0.

Τα πάντα έδειχναν τελειωμένα. Καλώς ή κακώς δεν υπήρχε επιστροφή για την Λέστερ (με τον Ρανιέρι να βγάζει στο ημίχρονο και τον Βάρντι και τον Μαχρέζ), η οποία έστω το γκολ της τιμής το βρήκε. Ή για την ακρίβεια, την γκολάρα της τιμής! Διότι ο Γκρέι στο 59’ έπιασε απίστευτη διαγώνια σουτάτα και διαμόρφωσε το 4-1, σκορ που έμεινε ως το τέλος, με την Γιουνάιτεντ φυσιολογικά να ρίχνει ταχύτητα και τους φιλοξενούμενους να έχουν 2-3 ακόμα καλές ευκαιρίες για να μετριάσουν το εύρος του διασυρμού τους.



Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο, 24/9

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λέστερ 4-1
(22' Σμόλινγκ, 37' Μάτα, 40' Ράσφορντ, 42' Πογκμπά / 59' Γκρέι)

Μπόρνμουθ - Έβερτον 1-0
(23' Στάνισλας)

Λίβερπουλ - Χαλ 5-1
(17' Λαλάνα, 30' πέν. και 71' Μίλνερ, 36' Μανέ, 52' Κοουτίνιο / 51' Μέιλερ)

Μίντλεσμπρο - Τότεναμ 1-2
(65' Γκίμπσον / 7' και 23' Σον Χέουνγκ-Μιν)

Στόουκ - Γουέστ Μπρομ 1-1
(73' Τζο Άλεν / 91' Ροντόν)

Σάντερλαντ - Κρίσταλ Πάλας 2-3
(39' και 60' Ντεφόου / 61' Λέντλεϊ, 76' ΜακΆρθουρ, 94' Μπεντεκέ)

Σουόνσι - Μάντσεστερ Σίτι 1-3
(13' Γιορέντε / 9' και 65' πέν. Αγκουέρο, 77' Στέρλινγκ)

Άρσεναλ - Τσέλσι 3-0
(11' Σάντσες, 14' Γουόλκοτ, 40' Εζίλ)

Κυριακή, 25/9

Γουέστ Χαμ-Σαουθάμπτον (18:00)

Δευτέρα, 26/9

Μπέρνλι-Γουότφορντ (22:00)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube