Επιστροφή στα ημιτελικά του Κυπέλλου για τον Παναθηναϊκό! Οι «πράσινοι» έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς, επικράτησαν 9-8 του ΓΣ Περιστερίου στο Γουδί και πήραν την πρόκριση για το Final 4 της Πάτρας, με Ντανίλο Άντζιτς να είναι ο «χρυσός» σκόρερ.

Το παιχνίδι στο πρώτο οκτάλεπτο ήταν αρκετά κλειστό με το Περιστέρι να προηγείται 1-0 με γκολ του Καρούντζου από τα έξι μέτρα. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Παναθηναϊκός πίεσε και έφτασε στο 1-1 με τον Ντανίλο Άντζιτς να εκμεταλλεύεται το αριθμητικό πλεονέκτημα της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 2-1 άμεσα με τον Αλβέρτη να ισοφαρίζει για τον Παναθηναϊκό σε 2-2.

Στο τρίτο οκτάλεπτο το παιχνίδι παρέμεινε κλειστό, ωστόσο ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Άντζιτς, απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Περιστερίου, αλλά ο Σέρβος αφού πήρε το ριμπάουντ έδωσε προβάδισμα στο σύνολο του Δημήτρη Μάζη με 3-2.

Το Περιστέρι ισοφάρισε με τον Μπιτσάκο σε 3-3 με τον Αλβέρτη να δίνει αργότερα εκ νέου προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 4-3. Το Περιστέρι μάλιστα κατάφερε να εκμεταλλευτεί και αυτό με τη σειρά του το αριθμητικό πλεονέκτημα από την ποινή που είχαν οι γηπεδούχοι και γύρισαν το ματς σε 5-4 με τον Άντζιτς να ισοφαρίζει λίγο αργότερα σε 5-5.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τέταρτο οκτάλεπτο με τον Σέρβο να κάνει το 7-5 για τους «πράσινους». Παρόλα αυτά, το Περιστέρι επανήλθε και κατάφερε με γκολ των Χρυσοσπάθη και Καρούντζου να φέρει το ματς ξανά στην ισοπαλία (7-7).

Ο Δευτεραίος έκανε το 8-7 για τον Παναθηναϊκό, όμως μετά τη σέντρα ο Καρούντζος ισοφάρισε σε 8-8 με πέναλτι. To γκολ της πρόκρισης πέτυχε και πάλι ο Άντζιτς λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης γράφοντας το 9-8 και εξασφαλίζοντας την παρουσία του Παναθηναϊκού στο Final 4 έπειτα από επτά χρόνια.

Οκτάλεπτα: 0-1, 2-1, 3-3, 4-3.

Παναθηναϊκός (Μάζης):Ριστίτσεβιτς, Τζελάτης, Κανδανολέων, Γ.Σιαμάς, Δευτεραίος 1, Τόττης, Άντζιτς 7, Σγουρίδης, Χατζηγούλας, Δερμιτζάκης, Π.Σιαμάς, Αλβέρτης 1, Βασιλάκης και Ζερβουδάκης.

Περιστέρι (Λούδης):Σαλτέρης, Καζάζης, Τοράκης 1, Πρέκας, Γερακούδης, Κουκουνάκης, Μπιτσάκος 2, Καρούντζος 4, Φώσκολος, Χρυσοσπάθης 1, Μαστρογιαννάκος, Παδάς, Χόλαντ και Μανγκλ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube