Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 94-78 της Χίμκι και επανήλθε στις νίκες στην Ευρωλίγκα, με τον Ντίνο Μήτογλου να παίζει και για τους απόντες Παπαπέτρου, Παπαγιάννη.

Ο 24χρονος φόργουορντ ήταν ασταμάτητος και κατέρριψε αρκετά ρεκόρ με την επιβλητική εμφάνισή του.

Το sport-fm.gr επιχειρεί την αξιολόγηση των παικτών του «τριφυλλιού» για την αναμέτρηση με τους Ρώσους.

Αναλυτικά (με άριστα το 10):
Μακ (3): Για μια ακόμα αναμέτρηση, ο Αμερικανός γκαρντ έμεινε σε ρηχά νερά (5 πόντοι με 1/5 εντός παιδιάς) στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε, παρότι είχε απέναντί του την πιο «χαλαρή» άμυνα της Ευρωλίγκας. Επίσης, ήταν φανερή η έλλειψη συγκέντρωσης στο οργανωτικό κομμάτι.

Μποχωρίδης (4): Ούτε κρύο, ούτε ζέστη για τον 26χρονο, που έκανε τα απολύτως απαραίτητα (5 πόντοι, 3 ασίστ).

Όγκαστ (5): Για πρώτη φορά αγωνίστηκε τόσο πολύ στη φετινή Ευρωλίγκα (σχεδόν 24 λεπτά), λόγω της απουσίας του Παπαγιάννη. Ήταν μαχητικός και έδειξε διάθεση (σ.σ. πήρε 5 επιθετικά ριμπάουντ), αλλά είναι φανερό πως δεν έχει ρυθμό επιθετικά.

Κασελάκης (5): Δεν χρειάστηκε να… κάνει και πολλά ο διεθνής φόργουορντ. Έμεινε στους 5 πόντους, βοήθησε με την άμυνα που έπαιξε.

Βουγιούκας (-): Δεν αγωνίστηκε και δεν μπορεί να κριθεί.

Καλαϊτζάκης (6): Θετικός ο μικρός, που αγωνίστηκε στο τελευταίο 5λεπτο και πρόλαβε να πετύχει 7 πόντους.

Φόστερ (-): Δεν αγωνίστηκε και δεν μπορεί να κριθεί. Η σημερινή απουσία του από το ματς ίσως είναι ένα μήνυμα από τον Κάτας.

Νέντοβιτς (7,5): Ως συνήθως, ξεκίνησε νωχελικά το ματς, αλλά ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 21 πόντους και 5 ασίστ, αν και ήταν άστοχος έξω από τα 6,75μ. (3/10).

Γουάιτ (7): Αξιοπρεπέστατος και ουσιαστικός, «άνοιξε» όταν… έπρεπε την αντίπαλη άμυνα με τα τρίποντά του (3/4). Πήρε και 5 ριμπάουντ, ενόσω ήταν αλάνθαστος.

Μήτογλου (9,5): Άγγιξε το τέλειο! Κουβάλησε στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό και έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα σε πόντους (29) και σύστημα αξιολόγησης (42 μονάδες). Προσθέστε και τα 12 ριμπάουντ, τα 8 εκ των οποίων ήταν επιθετικά, που απέφεραν κρίσιμους πόντους. Δεν υπάρχουν και πολλά κοσμητικά επίθετα για να περιγράψουν την τρομερή εμφάνιση του φόργουορντ του «τριφυλλιού».

Μπέντιλ (5): Έβαλε κι εκείνος το λιθαράκι του στον τομέα των ριμπάουντ (4 συνολικά), ωστόσο ήταν άστοχος (2/7 εντός παιδιάς, 2/4 βολές) και δεν βοήθησε επιθετικά.

Σαντ-Ρος (5): Μέτριος ο Κουβανός γκαρντ/φόργουορντ, όμως δεν χρειάστηκε να υπερβεί εαυτόν. Άλλωστε, τέτοιου τύπου ματς δεν του… ταιριάζουν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube