Βάζει «σφραγίδα» στο εισιτήριο για την επόμενη φάση του Conference League μπροστά στον κόσμο του ο Παναθηναϊκός! Οι «πράσινοι» φιλοξενούν απόψε στο ΟΑΚΑ (22:00, ΑΝΤ1, Cosmote Sport 2) την Ντινάμο Μινσκ στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής της League Phase, όπου με νίκη θα έχουν καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη φτιάχνοντας τόσο το άμεσο, όσο και το... μακρινό τους μέλλον

To «τριφύλλι» βρίσκεται στη 18η θέση, ωστόσο έχει πιθανότητες να ανέβει ακόμη περισσότερο και να βρει μια πιο βατή αντίπαλο στο διάβα του ενόψει των playoffs.

Η ομάδα του Ρουί Βιτόρια βρίσκεται σε πολύ καλό «φεγγάρι», αφού υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου τεχνικού, μετρά σε 10 ματς 8 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα, αυτή από την Τζουργκάρντεν στη Σουηδία για την 3η αγωνιστική και θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα.

Ο Ίβηρας τεχνικός έχει να αντιμετωπίσει τις αναμενόμενες απουσίες των Φακούντο Πελίστρι, λόγω οιδήματος στον οπίσθιο μηριαίο, του Μπαρτ Σένκεφελντ που ακολούθησε θεραπεία λόγω ενοχλήσεων στη μέση, αλλά και των Τσέριν και Σπόραρ.

Στην αποστολή βρίσκονται οι: Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Λίλο, Βαγιαννίδης, Μαξ, Ιωαννίδης, Ουναΐ, Τετέ, Μπακασέτας, Ίνγκασον, Μαντσίνι, Μαξίμοβιτς, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Αράο, Νταμπίζας, Φικάι, Μπρέγκου.

Στην αντίπερα όχθη μια από τις πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης. Η Ντινάμο Μινσκ, κατάφερε στη μόλις περασμένη αγωνιστική να πάρει την πρώτη της νίκη στη League Phase επικρατώντας 2-0 της Λαρν, ωστόσο δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα πρόκρισης.

Με αποχή σχεδόν 10 ημερών, λόγω της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος, η Ντινάμο δεν βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό. Μετράει 5 διαδοχικές εκτός έδρας ήττες στην Ευρώπη (εξαιρούνται τα προκριματικά), σκοράροντας μόλις 1 τέρμα σε αυτό το σερί.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό, ο προπονητής της ομάδας του Μινσκ, Βαντίμ Σκριπτσένκο, δεν υπολογίζει στους τραυματίες, Πολιτέβιτς και Πολιάκοφ.


Οι επικρατέστερες ενδεκάδες:
Παναθηναϊκός (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόφσκι - Βαγιαννίδης, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς - Αράο, Μαξίμοβιτς, Μπακασέτας - Τετέ, Τζούριτσιτς, Ιωαννίδης

Nτινάμο Μινσκ (Βαντίμ Σκριπτσένκο): Λαπούκοφ - Πίγκας, Μπεγκούνοφ, Γκαβρίλοβιτς, Λόπες - Κουλίκοφ, Καλίνιν, Ντεμτσένκο - Σέντκο, Ποντστρέλοφ, Αντεολά

Διαιτητής: Ρομπ Χένεσι (Ιρλανδία)
Βοηθοί: Ντέρμοτ Μπρότον/Ίμετ Ντίναν (Ιρλανδία)
VAR: Ντάρεν Ίνγκλαντ (Ιρλανδία)
Τέταρτος: Kέβιν Ο' Σάλιβαν (Ιρλανδία)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το πρώτο μήνυμα του Λιβάι Γκαρσία μετά το πρώτο γκολ με τον Παναθηναϊκό

Παγκάκης: «Δεν είναι έτοιμος ο Παναθηναϊκός, αλλά δείχνει ομάδα με πολλά προσόντα – Μεγάλο μπράβο στον κόσμο»

Νίστρουπ: «Μπορεί να μην πετυχαίνεις με όμορφο τρόπο, όμως στο τέλος μετράει η ουσία»

Νικολογιάννης: «Εκπληκτικοί Ντε Φράι και Φαν Ντρόνγκελεν - Γι' αυτό πήρε τον Λιβάι ο Παναθηναϊκός»

«Για τέτοιες γκολάρες ήρθε ο Λιβάι»: Η περιγραφή Νικολογιάννη στην πρόκριση του Παναθηναϊκού!

Λιβάι Γκαρσία στον ΣΚΑΪ: «Ήρθαμε να κάνουμε τη βρώμικη δουλειά και τα καταφέραμε»

Η πρώτη... κανονιά Λιβάι και η επιστροφή με γκολ του Ντέσερς: Τα highlights από την πρόκριση του Παναθηναϊκού

Φύσσας στον ΣΚΑΪ: «Κερδίζουμε χρόνο, δεν φτιάχνουμε ομάδα ενός μήνα»

Νίστρουπ στον ΣΚΑΪ: «Η νίκη μας δεν ήταν όμορφη και σέξι, ήρθε χάρη στη νοοτροπία των παικτών και το ιατρικό επιτελείο»

Ντέσερς στον ΣΚΑΪ: «Σημαντικό να μπούμε στην League Phase-Θα βελτιωνόμαστε συνέχεια»