Ένα όνομα όχι ιδιαίτερα γνωστό στη χώρα προέκυψε ξαφνικά για τον Παναθηναϊκού, ο οποίος απέκτησε τον Ενίς Τσοκάι.

Ο 23χρονος αμυντικός χαφ, που έχει μετρήσει πέντε γκολ και έντεκα ασίστ σε 102 συμμετοχές με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, αποτελεί τον εκλεκτό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τη θέση του εξαριού.

Και μπορεί στην Ελλάδα να μην τον είχαν πολλοί ακουστά, όπως στην Κροατία ο Αλβανός ποδοσφαιριστής έχει εξαιρετικό όνομα.

Δεν είναι τυχαίο που ενδιαφέρθηκε γι’ αυτόν έντονα η Ντινάμο Ζάγκρεμπ! Οι πρωτευουσιάνοι, που μετέχουν και στους ομίλους του Champions League, είχαν ενοχλήσει τη Λοκομοτίβα για να αποκτήσουν τον Τσοκάι τον Αύγουστο, με τη μεταγραφή τελικά να μην τελεσφορεί.



Σε συνέντευξη που είχε δημοσιευτεί στο Sportske Novosti στις 30 του περασμένου μήνα, ο γενικός διευθυντής της Λοκομοτίβα, Μπόζινταρ Σίκιτς, είχε αναφερθεί στο ενδιαφέρον της Ντινάμο λέγοντας πως «αν τον θέλουν, θα τον πουλήσουμε. Είναι δικός τους θέμα. Θα τα βρούμε στο οικονομικό. Πάντοτε, ζητάς περισσότερα όταν πουλάς και προσπαθείς να αποφύγεις ό,τι μπορείς όταν αγοράζεις.

Δεν θα ήταν φυσιολογικό βέβαια να τον αφήσουμε να φύγει έτσι. Είναι ένας από τους κορυφαίους στη θέση του στην Κροατία. Ο Τσοκάι είναι ένας νεαρός και σοβαρός παίκτης.



Νομίζω πως αντιλαμβάνομαι σωστά το ποδόσφαιρο και νομίζω ότι θα ταίριαζε στην Ντινάμο αυτήν την στιγμή. Είναι μια ομάδα που χρειάζεται ενέργεια και ο Ένις μπορεί να τη φέρει».


Εντέλει, η μεταγραφή δεν προχώρησε ποτέ, με τον Τσοκάι να παραμένει στη Λοκομοτίβα και να έρχεται προς τα μέρη μας για να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Κι αν θεωρεί κανείς ότι το βιογραφικό του, με τις 3,5 σεζόν στη Λοκομοτίβα και τον εξάμηνο δανεισμό στη Λάτσι το 2019, δεν είναι εντυπωσιακό, αξίζει να ρίξει μια ματιά στα πεπραγμένα του συλλόγου της κροατικής πρωτεύουσας, παίρνοντας για παράδειγμα τη σεζόν 2019/20.



Τότε, η Λοκομοτίβα είχε τερματίσει στη 2η θέση της βαθμολογίας και είχε εξασφαλίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της την παρουσία της στα προκριματικά του Champions League - εκεί όπου θα αποκλειόταν σε ένα ματς από τη Ραπίντ Βιέννης.

Την ίδια χρονιά είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Κροατίας, με τον Τσοκάι να μετρά εν συνόλω 35 συμμετοχές, που συνοδεύτηκαν από τρία γκολ και μία ασίστ.

Έκτοτε εξελίχθηκε σε βασικό στέλεχος του συλλόγου, ενώ πριν από έναν χρόνο και μερικές ημέρες ήρθε και το ντεμπούτο με την εθνική ομάδα Ανδρών της Αλβανίας, με την οποία έχει μετρήσει από τότε τρεις συμμετοχές.

Η δε χρηματιστηριακή του αξία εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, φτάνοντας τον προηγούμενο Δεκέμβριο -κατά το Transfermarkt- στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ, με το συμβόλαιό του με την κροατική ομάδα να έχει διάρκεια μέχρι το 2025.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube