Έφτασε τα 24 και δεν σταματά πουθενά! Ο Ολυμπιακός δεν αστειεύθηκε απέναντι στον Παναθηναϊκό, διαλύοντας τον 14-4 στον τελικό του Final 4 της Πάτρας και πρόσθεσε ακόμη ένα τρόπαιο στην πλούσια ιστορία του!

Ιστορική βραδιά για τον αρχηγό των Πειραιωτών, Ντίνο Γενηδουνιά, που πέτυχε τρία τέρματα φτάνοντας πλέον τα 18 γκολ σε τελικούς και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ αλλά και MVP του Final 4 . Ξεχωριστή βραδιά και για τον Κώστα Μουρίκη ο οποίος έπιασε τον Μανώλη Μυλωνάκη στην κορυφή των συμμετοχών σε τελικούς (16), ενώ καλύτερος τερματοφύλακας ήταν ο Μάνος Ζερδεβάς.

To ματς:
O τελικός ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να επιτίθεται χωρίς να βρίσκει ωστόσο σκορ στα πρώτο τρία λεπτά καθώς απέναντι βρέθηκε ένας εξαιρετικός Ριστίσεβιτς. Ωστόσο αυτός που άνοιξε το σκορ ήταν για τους πρωταθλητές Ελλάδας, ο αρχηγός Ντίνος Γενηδουνιάς. Η αποβολή του Μπούσλιε έδωσε το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να επιτεθεί και μάλιστα να ισοφαρίσει στα 3:33 με το γκολ του Γιάννη Τόττη. Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν αρκετά τη στιγμή που η ομάδα του Δημήτρη Μάζη διατηρούσε συντηρητική στάση στο παιχνίδι της με το οκτάλεπτο να λήγει ισόπαλο 1-1.

Η εκκίνηση του δεύτερου οκταλέπτου βρήκε τον Ολυμπιακό να απειλεί αρχικά με το δοκάρι του Παπαναστασίου. Το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα ήρθε από τον Μπούσλιε, ενώ ο Φιλίποβιτς 4:18 πριν το τέλος του ημιχρόνου έκανε το 3-1. Το κρεσέντο των Πειραιωτών συνεχίστηκε με τον Γιάννη Φουντούλη να γράφει το 4-1. Ο Γενηδουνιάς στα 2:36 ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-1 για την ομάδα του Ίγκορ Μιλάνοβιτς. Στη συνέχεια ο Δερβίσης αποβλήθηκε με αποτέλεσμα ο Αλβέρτης να μειώσει σε 5-2 για τον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης Φουντούλης έδωσε ξανά αέρα τεσσάρων τερμάτων στον Ολυμπιακό κάνοντας το 6-2, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που επιτέθηκε πρώτος στο τρίτο οκτάλεπτο με τον Δερμιτζάκη όμως ο Ζερδεβάς απέκρουσε ενώ στην συνέχεια ο Κώστας Μουρίκης έκανε το σκορ 7-2 για τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» έχασαν σπουδαία ευκαιρία να μειώσουν σε 7-3 στα 6:03’ και ο Μουρίκης τους «τιμώρησε» κάνοντας το 8-2. Ο Χατζηγούλας σούταρε και ο Ζερδεβάς έκανε ένα σπάνιο για την κλάση του λάθος χάνοντας την μπάλα για το 8-3. Ωστόσο, ο Κώστας Μουρίκης πήρε επάνω του την υπόθεση και έκανε το 9-3 πετυχαίνοντας το τρίτο του τέρμα στον τελικό. To σκορ παρέμεινε «κολλημένο» για αρκετή ώρα στο τρίτο οκτάλεπτο ωστόσο ο Ντίνος Γενηδουνιάς έκανε το 10-3 σχεδόν ένα λεπτό πριν τη λήξη της περιόδου.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο όλα ξεκίνησαν με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου να γράφει το όνομα του και αυτός στον πίνακα των σκόρερ μετά από 26 δευτερόλεπτα, κάνοντας το 11-3. Τα λεπτά κύλησαν και ο Ιγκόρ Μιλάνοβιτς προτίμησε να πάει σε αλλαγές. Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη ο Δήμου πέτυχε το πρώτο του γκολ κάνοντας το 12-3 για τον Ολυμπιακό, ενώ στην επόμενη φάση ο Ζερδεβάς πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Αλβέρτη. Μάλιστα στην κόντρα η ομάδα του Ολυμπιακού έφτασε στο +10 με τον Κολόμβο να κάνει το 13-3. Δύο λεπτά πριν το τέλος οι «ερυθρόλευκοι» με παίκτη παραπάνω έφτασαν και σε άλλο γκολ με σκόρερ τον Λιαντζίρη. Το τελευταίο γκολ του Παναθηναϊκού στον τελικό ήρθε με πέναλτι του Δημήτρη Σγουρίδη 1:44 πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 14-4.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-5, 1-4, 1-4

Παναθηναϊκός (Μάζης): Ριστίτσεβιτς, Τζελάτης, Κανδανολέων, Γ. Σιαμάς, Δευτεραίος, Τόττης 1, Άντζιτς, Σιγουρίδης 1, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης, Π. Σιαμάς, Αλβέρτης 1, Βασιλάκης, Χ. Σιαμάς, Ζερβουδάκης

Ολυμπιακός (Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου 1, Γραμματικός, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 3, Κολόμβος 1, Φιλίποβιτς 1, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης 1

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube