Ο Σίμον Μαρτσίνιακ ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει τον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ (19:30).

Βοηθοί του την Τετάρτη θα είναι οι συμπατριώτες του Τόμας Λίστκιεβιτς και Άνταμ Κλίπσικ, με τέταρτο τον Αλέξανδρο Τσακαλίδη και στο VAR τον Πολωνό Βόιτσεχ Μιτς με βοηθό τον Βασίλη Φωτιά. Παρατηρητής θα είναι ο ίδιος ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά.

Ο 44χρονος Πολωνός είναι κατηγορίας elite, το 2023 είχε διευθύνει τον τελικό του Champions League ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ, ενώ το 2023 και το 2024 είχε αναδειχθεί κορυφαίος διαιτητής του κόσμου από την Παγκόσμια Υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Ο Μαρτσίνιακ δεν έχει διευθύνει ποτέ αγώνα του Παναθηναϊκού, ενώ στις 6 Αυγούστου του 2020 ήταν στο Γουλβς-Ολυμπιακός 1-0 για τους «16» του Europa League.

Έχει επίσης «σφυρίξει» σε τέσσερις αγώνες της Εθνικής ομάδας, με πιο πρόσφατο τον αποκλεισμό στα πέναλτι από την Γεωργία στο μπαράζ πρόκρισης για το Euro 2024, στις 26 Μαρτίου 2024.

Φέτος ορίστηκε σε τρεις αγώνες του Champions League: Παρί-Ατλέτικο 1-2, Σπόρτινγκ-Άρσεναλ 1-5 και Αταλάντα-Ρεάλ 2-3.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΠΑΟΚ: Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Ανακοινώθηκε η 4η αγωνιστική του Superbet Κυπέλλου Ελλάδας - Τότε είναι το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Η αποθέωση στον Μάνταλο και η όμορφη στιγμή με Μπαλαμώτη: Η παρακάμερα της ΑΕΚ από την 8άρα με Πανσερραϊκό

Μάνταλος: «Είναι τιμή να φωνάζει ο κόσμος το όνομά μου - Τα χάλασε όλα ο τραυματισμός του Βάργκα»

Το «one man show» του Μάνταλου και η 8άρα της ΑΕΚ: Τα highlights από το πάρτι απέναντι στον Πανσερραϊκό

Νίκολιτς: «Ο Βάργκα δεν θα παίξει με Βόλο, ελπίζω να μη μείνει έξω για πολύ - Το μεγάλο όπλο μας είναι η ενότητα»

Ο Νίκολιτς επιβεβαίωσε την πρόθεση της ΑΕΚ να ζητήσει αναβολή του αγώνα με τον Ατρόμητο

Εκνευρισμένος ο Νίκολιτς στο γκολ του Πανσερραϊκού, παρά την οκτάρα της ΑΕΚ

Τσακίρης: «Το σόου του Μάνταλου, η πεντάδα των μικρών και ο τραυματισμός του Βάργκα που τον θέτει εκτός με Βόλο»

Ο Πανσερραϊκός γνώρισε τη βαρύτερη ήττα της ιστορίας του - Σε μαύρο φόντο το σήμα του συλλόγου στα social media!