Η καταπληκτική πορεία του Παναθηναϊκού στο 2021 δεν έχει απλώς κάνει… κακή ανάμνηση το κάκιστο ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» δίχως υπερβολή πραγματοποιούν πορεία πρωταθλητισμού στον δεύτερο γύρο, καθώς η συγκομιδή τους είναι κατά μόλις έναν βαθμό μικρότερη από τον πρωτοπόρο και σχεδόν βέβαιο πρωταθλητή Ολυμπιακό. Μπορεί, λοιπόν, το «τριφύλλι» να βρίσκεται στο -16 από την κορυφή στη βαθμολογία της Super League, αλλά σε αυτή του δευτέρου γύρου ανταγωνίζεται στα ίσα τους Πειραιώτες.

Στα εννιά ματς πρωταθλήματος που έχουν γίνει για τον δεύτερο γύρο, από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι και τη χθεσινή νίκη στο ντέρμπι «αιωνίων» με 2-1, ο Παναθηναϊκός έχει συγκεντρώσει 23 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός 24. Οι «πράσινοι» έχουν επτά νίκες και δύο ισοπαλίες (με Αστέρα και Λαμία στη Λεωφόρο) αποτελώντας πλέον τη μοναδική αήττητη ομάδα στον δεύτερο γύρο, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν οκτώ νίκες και τη χθεσινή ήττα.

Παράλληλα, η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι έχει στον δεύτερο γύρο την καλύτερη άμυνα με μόλις τρία γκολ παθητικό (τέσσερα έχουν Ολυμπιακός και Λαμία, ενώ από πέντε Αστέρας και Άρης), ενώ διαθέτει την τρίτη καλύτερη επίθεση πίσω από τον Ολυμπιακό (21) και τον ΠΑΟΚ (13).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πράσινο το ντέρμπι των νέων - Νίκη 2-0 του Παναθηναϊκού στο Ρέντη!

Τσακίρης: «Ο Νίκολιτς απέδειξε ότι μπορεί να μεγαλώσει το ροτέισον της ΑΕΚ»

Νικολακόπουλος: «Ποιο παιχνίδι πρέπει να είναι οδηγός για τον Ολυμπιακό ενόψει ντέρμπι»

Αθανασίου: «Οι πράσινοι πάνε μόνο για τη νίκη - Ο Νίστρουπ θα κρίνει για τον Λιβάι Γκαρσία»

Κάνγκουα στον ΣΚΑΪ: «Ανυπομονούμε όλοι για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό - Με κέρδισε το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού»

Αποστολάκης στους 94,6: «Έτοιμος για το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός - Να μην κρίνουμε βιαστικά τον Ιμανόλ»

Παγκάκης: «Θα προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός - Τα δύο ερωτήματα για την 11άδα»

Τσανάκας: «Να ελέγξει το ματς και να είναι αποτελεσματικός ο Ολυμπιακός»

Βαλμπουενά: «Το πραγματικό ντέρμπι είναι με τον Παναθηναϊκό - Μου έλεγαν δεν γίνεται να χάσεις»

Μητσοτάκης για το νέο Καραϊσκάκη: «Ένα βήμα για την αναβάθμισή του - Οι εργασίες προς τον Μάιο του 2027»