Έκανε κατάθεση ψυχής αλλά η Πόρτο του έσβησε το όνειρο της πρόκρισης. Η ομάδα κ19 του Παναθηναϊκού ηττήθηκε 1-0 από την ομάδα του Καπούσο στη Λεωφόρο με το γκολ του Μεϊρέλες στο 70' και αποκλείστηκε από την συνέχεια του UEFA Youth League.

Αρκετές ευκαιρίες από τους «πράσινους» στο ματς με κορυφαία εκείνη του 66ου λεπτού, στην οποία ο αρχηγός, Γιώργος Παυλάκης, έστειλε με μια οβίδα την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ και η Πόρτο έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ με τα δοκάρια του Μοντέιρο στο 36' και του Βίνιας στο 60'.

Το ματς:
Στην έναρξη της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός έδειξε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφορώντας την μπάλα στο χώρο του κέντρου με τον Καλοσκάμη να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης ήταν αυτή του όγδοου λεπτού όταν ο Παυλάκης έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά, πάσαρε στον Καλοσκάμη, όμως ο μέσος του Παναθηναϊκού αστόχησε από πλεονεκτική θέση στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ριμπέιρο.



Η Πόρτο του Καπούσο προσπαθούσε να απειλήσει την άμυνα των γηπεδούχων κυρίως με αντεπιθέσεις επενδύοντας στην ταχύτητα των ακραίων Μοντέιρο και Καντέ. Στο 15’ ο Παναθηναίκός έφτασε για δεύτερη φορά κοντά στο γκολ με τον Κυριόπουλο να γυρίζει την μπάλα από τα δεξιά στον Μπιλάλ, όμως το πλασέ του νεαρού στράικερ κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Πόρτο.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα ανέβασαν τον ρυθμό τους και πήραν μέτρα στο γήπεδο χωρίς ωστόσο να καταγράψουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία, με εξαίρεση το σουτ του Μπρούνο Πιρές από πλάγια θέση το οποίο κατέληξε πάνω από τα δοκάρια στο 18’. Οκτώ λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να επιτεθούν, με τον Βολάκη να κάνει όμορφη ενέργεια και να πασάρει στον Συμεωνίδη ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ με σουτ από τα αριστερά.

Η καλύτερη στιγμή της Πόρτο στο ματς ήρθε στο 29’. Όμορφη ανάπτυξη από τα δεξιά με τον Μεϊρέλες και τον Μοντέιρο να παίζουν το «ένα-δύο» όμως το πλασέ του τελευταίου ήταν αδύναμο και κατέληξε στον Λίλο.



Η κορυφαία στιγμή ωστόσο του πρώτου μέρους ήρθε στο 36’ και ανήκε στην Πόρτο. Κλέψιμο της μπάλας στο κέντρο, ο Καντέ έκανε την κούρσα μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Μεϊρέλες που με συρτό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Λίλο με τις δύο ομάδες να οδηγούνται ισόπαλες στα αποδυτήρια χωρίς σκόρ.



Στην επανάληψη οι δύο ομάδες επικεντρώθηκαν στο ανασταλτικό κομμάτι θέλοντας να διατηρήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν. Στο 47' ο Παναθηναϊκός κέρδισε το φάουλ σε πολύ καλό σημείο με τον Κυριόπουλο να εκτελεί και να στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Ριμπέιρο. Οι φιλοξενούμενοι της Πόρτο έχασαν τεράστια ευκαιρία για να προηγηθούν με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Κόρνερ με τον Καντέ από τα δεξιά, ο Βίνιας σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Λίλο με το 0-0 να παραμένει.



Η ομάδα του Βαγγέλη Σάμιου έχασε και αυτή με τη σειρά της πολύ μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί δυο λεπτά αργότερα όταν ο Πιτσώτης μετά από το κόρνερ του Βολάκη βρέθηκε αμαρκάριστος στο σημείο του πέναλτι, σούταρε αλλά ο Ριμπέιρο έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ.



Οι παίκτες του Βαγγέλη Σάμιου διατηρήθηκαν ψηλά εντείνοντας την πίεση τους και στο 66' άγγιξαν το 1-0. Ο Παυλάκης ανέβηκε από τα αριστερά, δοκίμασε το πόδι του από δύσκολη θέση και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.



Ωστόσο πέντε λεπτά αργότερα η Πόρτο ήταν αυτή που κόντρα στη ροή του ματς κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ψύχραιμη κυκλοφορία της μπάλας, με τον, Μοντέιρο να πασάρει έξω από την περιοχή στον Μεϊρέλες που με όμορφο πλασέ νίκησε τον Λίλο για το 1-0.



Ο Παναθηναϊκός δεν επηρεάστηκε και στο 73' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπιλάλ να κάνει ένα άτσαλο πλασέ από πλεονεκτική θέση στέλνοντας την μπάλα άουτ. Από το σημείο εκείνο και έπειτα οι παίκτες του Βαγγέλη Σάμιου πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης με το 0-1 να μένει ως το τέλος και να δίνει την πρόκριση στην Πόρτο.


Oι αρχικές ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός (Βαγγέλης Σάμιος 4-3-3): Λίλο- Τσεβάς, Προδρομίτης, Πιτσώτης, Παυλάκης- Λιατίφης, Συμεωνίδης, Καλοσκάμης-Βολάκης, Κυριόπουλος, Μπιλάλ

Πόρτο (Καπούσο 4-3-3): Ριμπέιρο- Ντινίς, Βίνιας, Μπρας, Μπερνάρντο- Μπρούνο, Ριμπέιρο, Αντρέ Ολιβέιρα- Καντέ, Μοντέιρο, Ζόρζε Μεϊρέλες

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Με φόρα από την κορυφή της Ευρώπης, η Κ19 του Ολυμπιακού θριάμβευσε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

«Όλες απαντάμε αν αγγίξεις μία»: Το συγκλονιστικό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών στα γήπεδα της Α' Εθνικής

ΕΠΟ: Στις 28/6 η ΓΣ με θέμα τις εκλογές για τον νέο πρόεδρο

Συλαϊδόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM: «Θέλουμε να χτίσουμε δυναστεία - Από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία της Ελλάδας»

Εξώδικο 24 πρώην ποδοσφαιριστών στην ΕΠΟ: «Να μην αδειοδοτηθούν ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ, και άλλες 7 ΠΑΕ»

Ανακοίνωση του Αστέρα στο ημίχρονο του αγώνα με ΑΕΚ: «Ακόμη ένα ανύπαρκτο πέναλτι»

Εθνική: Η νέα διοίκηση αποφασίζει για προπονητή, με Παπαδόπουλο στον πάγκο κόντρα στη Γερμανία

Τριανταφυλλόπουλος: «Θλιβερό να διαδραματίζονται τέτοιες καταστάσεις ενώ χθες η Κ19 του Ολυμπιακού πήρε το Youth League»

Παναγόπουλος: «Αυστηρός ο πειθαρχικός κώδικας αν αποδειχθεί η σύνδεση του Ολυμπιακού με την εγκληματική οργάνωση»

Χαράλαμπος Κωστούλας: «Θα έχουμε να το λέμε για όλη μας τη ζωή με τον αδερφό μου»