Στις εγκαταστάσεις της Σάλτσμπουργκ ήταν προσκεκλημένος ο προπονητής της ομάδας νέων του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος για να παρακολουθήσει τον τρόπο λειτουργίας μιας από τις καλύτερες στον κόσμο ακαδημίας.

Στους χώρους της ομάδας που προ διετίας κατέκτησε το Uefa Youth League ο προπονητής του τριφυλλιού είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον προπονητή της πρώτης ομάδας, Jesse March και τους Manfred Pamniger (υπεύθυνος λειτουργίας της Ακαδημίας) και Frank Kramer (συντονιστής Ακαδημίας).

Πρόκειται για ένα ταξίδι το οποίο αναμένεται να δώσει ιδέες για να βελτιωθούν και άλλο οι ακαδημίες του Παναθηναϊκού από μια ομάδα που δουλεύει εξαιρετικά στην ανάδειξη ταλέντων.

Στο τελευταίο παιχνιδι Ch. League με αντίπαλο την Ναπολι συμμετείχαν 8 παίκτες προερχόμενοι από την Ακαδημία της Σάλτσμπουργκ. Τα τελευταία χρόνια οι ακαδημίες της συγκαταλεγονται μέσα στους πρώτους συλλόγους σε κερδοφορία πωλήσεων νέων παικτών (Μανέ - Κειτα) με πάνω από 73 εκατομμύρια ευρώ έσοδα. Έχουν από τις πιο σύγχρονες εγκαταστασεις στην Ευρώπη.

Επίσης η Σαλτσμπουργκ έχει σαν δεύτερη ομάδα τη Liefering που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία με παιδιά από την Ακαδημία 2000-2001-2002.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube