Η αποβολή του Σεμπαστιάν Παλάσιος στο 40ο λεπτό του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Σλάβια στην Πράγα έφερε στη μνήμη των φίλων των «πράσινων» μια ανάλογη φάση από τον… περασμένο αιώνα.

Το 1995, το «τριφύλλι» αντιμετώπιζε την Πόρτο στην Πορτογαλία για τους ομίλους του Champions League και ο διαιτητής Τρεταλάντζε στο 36’ είχε αποβάλει με δεύτερη κίτρινη τον Αλεξούδη για «θέατρο». Όπως συνέβη όμως και με τον Παλάσιος, δεν υπήρχε καμία προσπάθεια εκμαίευσης σφυρίγματος από τον Έλληνα άσο.

Πάντως ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το ματς είχε καταφέρει να φύγει θριαμβευτής με το σουτ εκτός περιοχής του Μάρκου, σε μια σεζόν που έφτασε ως τα ημιτελικά του Champions League και αποκλείστηκε από τον Άγιαξ.

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού (Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Καλιτζάκης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Μπορέλι (66' Καπουράνης), Μάρκος, Δώνης (81' Κολιτσιδάκης), Γ. Χ Γεωργιάδης (89' Λαγωνικάκης), Βαζέχα

Θυμηθείτε τη φάση στα 00:54 του βίντεο:


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νίστρουπ: «Ηλίθια ήττα - Είναι μία μεγάλη απογοήτευση για εμάς»

Φαν Ντρόνγκελεν: «Χάσαμε πολλές μονομαχίες, πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι»

Κάνγκουα: «Δεν παίξαμε καλά, είναι κάτι που βαραίνει τους πάντες - Θα δουλέψουμε και θα επανέλθουμε»

Ρέτσος: «Ήταν μεγάλη νίκη για την ομάδα, τη χρειαζόμασταν - Μου είχε πει ο Σάλιακας ότι δεν θα βάλω κεφαλιά, αλλά σουτ»

Μάριους: «Χαρούμενος για το πρώτο μου ντέρμπι, ξέρουμε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία»

Παναγιώτης Ρέτσος: Αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξης - Tα τρομερά στατιστικά του στο ντέρμπι!

Αθανασίου: «Ο κακός εαυτός του Παναθηναϊκού και το… τρομακτικό ποδοσφαιρικό βράδυ του Ρέτσου»

Αντύπας: «Μυθικός Ρέτσος, πήρε φωτιά το πρωτάθλημα με τη νίκη του Ολυμπιακού»

Αλγουαθίλ: «Σε αυτά τα ματς πρέπει να παίζεις με θέληση, αλλά και με εξυπνάδα - Εμείς δώσαμε στον κόσμο μας και τα δύο»

Νίστρουπ: «Ήμασταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, άξιζε τη νίκη ο Ολυμπιακός»