Έπειτα από 5 αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός έχει το απόλυτο των νικών, αλλά και αρκετούς ποδοσφαιριστές να κάνουν διαφορετικές και εξαιρετικά σημαντικές δουλειές στο γήπεδο!

Με τους Αϊτόρ και Παλάσιος να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, υπάρχουν και άλλοι «πράσινοι» που ξεχωρίζουν στους τομείς τους, κάτι που το διαπιστώνουμε παρατηρώντας στατιστικές κατηγορίες του πρωταθλήματος.

Οι πρωτιές του Αϊτόρ

Ο Ισπανός εξτρέμ είναι πρώτος στα γκολ σε όλο το πρωτάθλημα, έχοντας συνολικά 5 μέχρι τώρα, κάτι που πιστοποιεί την εξαιρετική του παρουσία. Είναι, επίσης, ο πρώτος «πράσινος» σε τελικές προσπάθειες και 3ος στη Super League με 13. Βρίσκεται, παράλληλα, στην ίδια θέση σε ό,τι αφορά τα γκολ ανά τελικές με 2,6.

Στην κατηγορία των ασίστ συναντάμε πάλι πρώτο παίκτη για τον Παναθηναϊκό τον Αϊτόρ. Έχει μοιράσει συνολικά 2 και βρίσκεται στην 4η θέση της σχετικής λίστας στο πρωτάθλημα.


Ο Παλάσιος στις key passes, το «ένας εναντίον ενός» και τις σέντρες

Στις expected assists ο 26χρονος εξτρέμ του «τριφυλλιού» μαζί με τον «συμπαραστάτη» του, Σεμπάστιαν Παλάσιος, είναι οι κορυφαίοι της ομάδας με 1,45 και βρίσκονται στην 3η θέση.

Η κορυφαία θέση για τον Αργεντινό εξτρέμ είναι αυτή στις πάσες-κλειδιά! Έχει τις περισσότερες στο πρωτάθλημα με συνολικά 6 μαζί με τον Ζίβκοβιτς και τον Κλωναρίδη.

Ο Παλάσιος είναι και ο πρώτος της ομάδας του στις επιτυχημένες ντρίμπλες σε συνθήκη «ένας εναντίον ενός». Βρίσκεται στην 5η θέση στη λίγκα και έχει ποσοστό επιτυχίας 69,57%.

Επίσης, έχει επιχειρήσει τις περισσότερες σέντρες του Παναθηναϊκού με συνολικά 16 και ποσοστό ακριβείας 50%, κάτι που τον φέρνει στην 5η θέση στο πρωτάθλημα, στον συγκεκριμένο τομέα. Ο «Τούκου» είναι και ο παίκτης που έχει κερδίσει τα περισσότερα φάουλ για την ομάδα του με 12 και τον ακολουθεί ο Κουρμπέλης με 11, σε 9η και 10η θέση, αντιστοίχως.


Τσέριν και Ρούμπεν σε πάσες και κλεψίματα

Στις πάσες, ο ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» που έχει τις περισσότερες είναι ο Άνταμ Τσέριν. Με συνολικά 38 στα 5 ματς του πρωταθλήματος, ο Σλοβένος χαφ βρίσκεται στην 6η θέση της σχετικής στατιστικής κατηγορίας στο πρωτάθλημα. Πρώτος στα κλεψίματα για λογαριασμό της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ο Ρούμπεν με 17, ενώ το αξιοσημείωτο εδώ είναι ότι μιλάμε για τον πρώτο χαφ από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος που έχει τόσα πολλά.

Και αυτό διότι, παρατηρώντας τη σχετική λίστα θα δούμε ότι οι υπόλοιποι που βρίσκονται πιο πάνω είναι είτε αμυντικοί, είτε ποδοσφαιριστές από ομάδες πιο χαμηλά στη βαθμολογία, κάτι που είναι λογικό από τη στιγμή που δημιουργούνται συνθήκες πίεσης για αυτές.

Ο έμπειρος Ισπανός είναι και ο πρώτος του Παναθηναϊκού στις επιτυχημένες πάσες στο επιθετικό τρίτο. Βρίσκεται στη σχετική λίστα στην 4η θέση με ποσοστό 87,88%.


Οι Σλοβένοι σουτάρουν πιο συχνά απ' όλους!

Ο Σπόραρ φιγουράρει στην κορυφή της συνολικής λίστας στο πρωτάθλημα, στα σουτ εντός περιοχής, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι βρίσκεται πολύ συχνά μέσα στις φάσεις. Συνολικά έχει 11. Στα σουτ εκτός της περιοχής, ο Τσέριν έχει τα περισσότερα από τον Παναθηναϊκό. Συνολικά έχει δοκιμάσει το πόδι του 5 φορές και είναι 7ος στη σχετική κατηγορία.

Οι Σάρλια και Κουρμπέλης είναι οι πρώτοι «πράσινοι» στις κεφαλιές (με τις οποίες απειλείται η αντίπαλη εστία) με 2 και βρίσκονται στη 8η θέση.
Τέλος, αναφορικά με τον χρόνο, ο Μπρινιόλι έχει 476 λεπτά, όσα και ο Τσέριν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube