Σε μία Ελλάδα που βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης και το μέλλον μοιάζει αβέβαιο, υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν κι επιμένουν να διεκδικούν όσα δικαίως κέρδισαν με τους κόπους τους. Σε αυτή την Ελλάδα, που η κατάσταση μοιάζει να επιδεινώνεται ημέρα με την ημέρα, η νέα γενιά αντιστέκεται και δεν επιτρέπει σε κανέναν να της στερήσει το δικαίωμα στο όνειρο.

Στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι άριστοι μπορεί να ήταν λιγότεροι εν συγκρίσει με την περυσινή χρονιά, όμως, όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, ένας μαθητής κατάφερε να ξεχωρίσει και να συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο βαθμό από όλους. Ο «πρώτος των πρώτων» για το 2015 είναι ο Φαίδων Ανδρεαδάκης από το 6ο Λύκειο Λαμίας που συγκέντρωσε 19.880 μόρια στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο, γράφοντας 20 στα Μαθηματικά, στη Χημεία, στη Φυσική Κατεύθυνσης και στη Φυσική Γενικής Παιδείας, 19,5 στη Βιολογία Κατεύθυνσης και 19,1 στην Έκθεση.

«Διάβασα αρκετά κι ήμουν αφοσιωμένος στο στόχο μου. Δεν ήταν δουλειά ενός έτους ή λίγων ετών, αλλά δουλειά που ξεκίνησε ακόμη κι από το Δημοτικό. Ήμουν πάντα καλός μαθητής κι έκανα φροντιστήριο σε όλο το Λύκειο. Οι γονείς είναι και οι δύο εκπαιδευτικοί και χάρηκαν πολύ για την επιτυχία μου. Νιώθουν δικαίωση που οι θυσίες που έκαναν έπιασαν τόπο», λέει στο protothema.gr ο Δημήτρης, που είναι σίγουρος για το επόμενο βήμα του.

«Θα δηλώσω Φυσικό Αθηνών. Πάντα αυτό ήθελα να σπουδάσω. Η Φυσική μου αρέσει και την θεωρώ ιδιαίτερα γοητευτική επιστήμη», τονίζει, προσθέτοντας πως οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί επί της παρούσης στη χώρα ναι μεν τον προβληματίζουν, αλλά, εκείνος δεν απογοητεύεται.

«Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα είναι δεδομένη και τη γνωρίζουμε όλοι. Μακάρι να μην ήταν έτσι και να ήταν καλύτερα τα πράγματα. Δεν απογοητεύομαι και πιστεύω πως δεν πρέπει να απογοητεύομαι ως νέος, γιατί πάντα πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Εγώ θα παλέψω για το καλύτερο», δηλώνει σχετικά στο protothema.gr ο Δημήτρης, καταλήγοντας στα εξής: «Θέλω να μείνω στην Ελλάδα, αλλά αυτή η επιθυμία δε θέλω να μου στερήσει μία διεύρυνση γνώσεων που μπορεί να μου προσφέρει το εξωτερικό. Εννοείται πως όλοι θέλουμε να στηρίξουμε τον τόπο μας και να αλλάξουν τα πράγματα, ώστε να μπορέσουν να γυρίσουν πίσω όλοι όσοι έφυγαν και να βοηθήσουν η Ελλάδα να φτάσει εκεί ψηλά που πρέπει να φτάσει».

Πηγή: www.protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη για ενδοοικογενειακή απειλή ο Άρης Μουγκοπέτρος - Μήνυση από την εν διαστάσει σύζυγό του

Ελικόπτερο συνετρίβη στο όρος Κιλιμάντζαρο - Πέντε νεκροί

Μεγάλες ζημιές από την καταιγίδα στον Άγιο Δημήτριo: Ο Δήμος ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνια

Tροχαίο στο Χαϊδάρι με έναν νεκρό – Συνελήφθη 17χρονος που διέθετε δίπλωμα, αλλά οδηγούσε δίχως επίβλεψη γονέα

Στη Γαλλία το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Falcon

Μητροπολίτης Κοζάνης: «Βλέπω έξω καθηγητές να γυρίζουν τη μαύρη νύχτα με το σκυλάκι τους - Εκεί κατήντησε η Ελλάδα»

Τροχαίο δυστύχημα στην Ιερά Οδό - Ανήλικος ο οδηγός του αυτοκινήτου

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τα Χριστούγεννα

Πτώση τιμών στις κατοικίες του Λονδίνου – Γιατί οι ακριβές περιοχές “βουλιάζουν”