«Υπάρχει ‘τζιχαντιστής’ στο τρένο από Αλεξανδρούπολη για Αθήνα. Έχει σακίδιο με εκρηκτικά, τα οποία θα πυροδοτήσει» κατήγγειλε ένας 24χρονος Αλγερινός, όταν η αμαξοστοιχία του ΟΣΕ έκανε στάση στη Θεσσαλονίκη. Οι αναφορές του ήταν τόσο πειστικές, οι οποίες σε συνδυασμό με το πανευρωπαϊκό τρομοκρατικό ντελίριο, προκάλεσαν την κινητοποίηση στελεχών ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προκειμένου να εντοπίσουν τον ύποπτο και το εκρηκτικό σακίδιο. Όλα συνέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, με το τρένο να ακινητοποιείται για σχεδόν τρεις ώρες προκειμένου να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος ασφαλείας από τις αρμόδιες αρχές.

Συναγερμός και εκκένωση του συρμού

Η καταγγελία έγινε από τον νεαρό Αλγερινό, στον υπεύθυνο ασφαλείας του τρένου, όταν αυτό σταμάτησε στην Θεσσαλονίκη. Η εθνικότητά του και η υστερία τρόμου στην Ευρώπη, έκανε τους αστυνομικούς να την αξιολογήσουν ως σοβαρή και αποφάσισαν την πραγματοποίηση εξονυχιστικού ελέγχου. Εκκένωσαν όλα τα βαγόνια από τους επιβάτες, τους οποίους επέβαλαν σε σχολαστικό έλεγχο, απέκλεισαν την περιοχή και ερεύνησαν την αμαξοστοιχία με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά στην ανίχνευση εκρηκτικών. Ο έλεγχος είχε αρνητικό αποτέλεσμα, καθώς δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά ούτε και το άτομο, που είχε καταγγείλει ο νεαρός Αλγερινός, πως τα μετέφερε.

Ο 24χρονος κατά τη διάρκεια της ανάκρισης φέρεται να παραδέχθηκε πως είχε πει ψέματα, και συνελήφθη κατηγορούμενος για διασπορά ψευδών ειδήσεων, παρακώλυση συγκοινωνιών και διατάραξη ειρήνης πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., έχουν κάποιες σοβαρές ενδείξεις πως ο 24χρονος Αλγερινός, είχε ραντεβού στον σταθμό του ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη, με άγνωστο άτομο, προκειμένου να προβεί σε αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών. Ο νεαρός, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, είτε θέλησε να καθυστερήσει το τρένο προκειμένου να γίνει το ραντεβού της αγοραπωλησίας, είτε αυτή δεν έγινε με υπαιτιότητα του δεύτερου άνδρα, και ο 24χρονος θέλησε να τον… εκδικηθεί υποδεικνύοντάς τον ως ύποπτο τζιχαντιστή!

Πηγή: thetoc.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου και της δημοσιογραφίας, πέθανε ο Σταύρος Πετρακόπουλος

Κραν Μοντανά: «Η αστυνομία δεν με άφηνε να περάσω», δήλωσε ο αδερφός της 15χρονης Ελληνίδας

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας