Την απόφασή της για την προ εβδομάδων ρατσιστική επίθεση οπαδού του Πανιωνίου στον Σεμπά της Μαρκό στο μεταξύ τους παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη για τα Playoffs της Super League 2 ανακοίνωσε η ΔΕΑΒ.
Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας τιμώρησε τον Ιστορικό με πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ μετά και τον έλεγχο της υπόθεσης με την χρήση και οπτικοακουστικού υλικού.
Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση του Πανιωνίου καταδίκασε δημόσια την εν λόγω ρατσιστική επίθεση του οπαδού της προς τον Βραζιλιάνο άσο.
Αναλυτικά η απόφαση της ΔΕΑΒ:
«Η Επιτροπή, αφού έλαβε υπόψη, την έκθεση παρατηρητή της ΔΕΑΒ καθώς και σχετικά δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες ηλεκτρονικού Τύπου, από τα οποία προκύπτει ότι κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων « ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΓΣΣ – ΠΑΕ Γ.Σ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΚΟ», που διεξήχθη στις 21-2-2026 στο Στάδιο ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ για την 2η αγωνιστική της φάσης των playoffs του Πρωταθλήματος της Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2025-2026, και πιο συγκεκριμένα στο 75ο λεπτό του ανωτέρω αγώνα, φίλαθλοι της γηπεδούχου ΠΑΕ από την εξέδρα όπου ευρίσκονταν αποκάλεσαν τον αγωνιζόμενο και ευρισκόμενο εντός του αγωνιστικού χώρου ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης «ΠΑΕ ΜΑΡΚΟ» DE FREITAS COUTO JOUNIOR, SEBASTIANO (SEBA / ΣΕΜΠΑ) «ΜΑΪΜΟΥ».
επέβαλε με την υπ΄ αριθ. 19/2026 Απόφασή της, σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΙΓΣΣ, διοικητικό πρόστιμο ύψους είκοσι χιλιάδες (20.000€) ευρώ.
Εφαρμογή άρθρου 1 ν.4326/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 104 του ν.5224/2025».