Έχοντας χαμένο πέναλτι και αρκετές ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ τα… χρειάστηκε για να φτάσει στην πρόκριση επί της ΑΕΚ, επικρατώντας τελικά 2-1 στην Τούμπα. Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αφήνοντας την «Ενωση» στον προβληματισμό και την εσωστρέφεια.

Διαβάστε την κριτική των παικτών του «Δικεφάλου του Βορρά» από το sport-fm.gr, αλλά και το πώς καθοδήγησε την ομάδα του ο Ουρουγουανός τεχνικός στη νίκη επί των «κιτρινόμαυρων».

Πασχαλάκης (6): Είχε ένα σχετικά ήρεμο βράδυ, καθώς ουσιαστική απόκρουση είχε μόνο μία κι αυτή πριν από το γκολ σε ένα σουτ του Ανσαριφάρντ. Δύσκολα μπορεί να του καταλογίσει κανείς ευθύνη στο γκολ του Γαλανόπουλου, αφού είναι μία πολύ γρήγορη φάση.

Ίνγκασον (6): Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε ιδιαίτερη πίεση ο Ισλανδός, όπως και οι υπόλοιποι κεντρικοί αμυντικοί του ΠΑΟΚ. Ένα τυπικό ματς από τον έμπειρο σέντερ-μπακ, που είχε και μία ευκαιρία στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, που δεν βρήκε την μπάλα… γεμάτα με το κεφάλι.

Βαρέλα (6): Επίσης χωρίς πρόβλημα έβγαλε το παιχνίδι ο έμπειρος κεντρικός, που ουσιαστικά μία φορά δεν είχε σωστή αντίδραση και συγκεκριμένα στο 67’, που ο Ανσαριφάρντ γύρισε πολύ εύκολα πρόσωπο στην εστία, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει το σουτ του Ιρανού.

Βιεϊρίνια (5): Με τον πήχη να είναι ψηλά, ο Βιεϊρίνια δεν είχε ένα καλό ματς. Εκτός από το πέναλτι, το οποίο μπορεί να συμβεί, η παρουσία του και αμυντικά δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη γενικότερα. Από κάποιο σημείο και μετά κουράστηκε κιόλας, λογική η αντικατάστασή του.

Ροντρίγκο (6): Δεδομένα δεν είναι το μπακ που ονειρεύεται κανείς στο 3-4-3, αλλά απόψε ήταν αξιοπρεπής. Αξιόπιστος αμυντικά, κλείνοντας πολλές φορές σωστά για τη διαγώνια κίνηση, ενώ δημιουργικά ήταν μετρημένος όπως πάντα. Αν, μάλιστα, ο Ουάρντα είχε καλύτερο τελείωμα στη φάση του 25’ θα μπορούσε να πιστωθεί μια ασίστ.

Ντόουγκλας Αουγκούστο (7): Έχει πραγματοποιήσει ένα ματς σεμιναριακού επιπέδου, τρέχοντας ασταμάτητα και έχοντας πολύ καλές μακρινές μεταβιβάσεις, όπως στο 35’, που από δική του πάσα ο Ουάρντα αρχίζει την ευκαιρία για την κεφαλιά του Σβιντέρσκι. Ωστόσο, η αμυντική του συμπεριφορά στη στατική φάση που σκοράρει η ΑΕΚ είναι ασυγχώρητη. Στέκεται εμβρόντητος, χωρίς να μαρκάρει κανέναν και ο αμαρκάριστος Γαλανόπουλος πέτυχε ένα εύκολο γκολ.

Σβαμπ (5): Έχει κάνει πολύ καλύτερα ματς ο Αυστριακός με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Δεν φάνηκε ιδιαίτερα, σε ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι δεν πήραν πολλά ρίσκα στο δημιουργικό σκέλος.

Μπάμπα (7): Πολύ καλό ματς από τον αριστερό φουλ μπακ του ΠΑΟΚ. Πολλά τρεξίματα, αξιόπιστος αμυντικά, παράγοντας επιθετικά, ενώ είχε και την ασίστ στο γκολ του Κρμέντσικ.

Ζίβκοβιτς (7): Χωρίς υπερβολές ο Σέρβος μεσοεπιθετικός δείχνει ότι αρκούν μερικές επαφές με την μπάλα. Από τα δικά του πόδια αρχίζει η φάση του 25’, από τα δικά του πόδια διαμορφώνεται με εξαιρετικό τρόπο το 2-1.

Σβιντέρσκι (6): Ήταν κινητικός και δραστήριος, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα ματς που παίρνει φανέλα βασικού. Κέρδισε το πέναλτι, το οποίο πέταξε στα σκουπίδια ο Βιεϊρίνια, ωστόσο ήθελε κάτι παραπάνω αυτό το ματς.

Ουάρντα (6): Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης αντί του Τζόλη και τακτικά ήταν καλός. Είχε σωστές επιστροφές, από δική του πάσα ο Σβιντέρσκι κερδίζει το πέναλτι, αλλά του έλειπε το κάτι παραπάνω, όπως στον Σβιντέρσκι. Για παράδειγμα η ευκαιρία στο 25’, δεν χάνεται…

Οι αλλαγές:

Κρμέντσικ (7): Τι άλλο μπορεί να ζητήσει ένας προπονητής; Μπήκε στο 77’ και σκόραρε ένα εξαιρετικό γκολ στο 84’ και ουσιαστικά αποτέλεσε τον «Χ-Factor» που επιζητούσε ο Πάμπλο Γκαρσία.

Ο προπονητής:

Πάμπλο Γκαρσία (6):
Με δεδομένα τα αμυντικά προβλήματα της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είναι πιο επιθετικός και κυρίως πιο πιεστικός, ώστε να μπει στη διαδικασία ενός θρίλερ. Βέβαια, αν σκόραρε το πέναλτι ο Βιεϊρίνια, ίσως να μην γινόταν καν συζήτηση. Πιστώνεται την είσοδο του Κρμέντσικ, αλλά επρόκειτο για μία μάλλον προφανή κίνηση, από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έψαχναν γκολ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.