Τα ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ έχουν ένταση, πάθος και πολλές φορές επεισόδια εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Ένας από τους παίκτες που έχει στιγματίσει τα ντέρμπι «δικεφάλων», στα έξι χρόνια παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, το βράδυ της Κυριακής θα κάθεται φορώντας το κοστούμι του προπονητή πια, στην άκρη του πάγκο.

Ωστόσο, ποιος μπορεί να ξεχάσει το φοβερό σκηνικό με πρωταγωνιστή τον Πάμπλο Γκαρσία σε εκείνο το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην «Τούμπα» το 2011. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές εκείνου του σκηνικού, ο Ουρουγουανός προπονητής του «δικεφάλου του Βορρά» και ο συγχωρεμένος, Πάπα Μπούπα Ντιόπ.

Σε εκείνο το ματς στην «Τούμπα», πριν από δέκα χρόνια, ο ΠΑΟΚ είχε πάρει τη νίκη 2-1 με ανατροπή, με αρκετούς από τους πρωταγωνιστές να είναι ακόμα και σήμερα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο προσκήνιο. Κατ’ αρχάς, στον πάγκο της ΑΕΚ όπως και τώρα, βρισκόταν ο Μανόλο Χιμένεθ, ενώ διαιτητής της αναμέτρησης, σε ένα ματς που μάλλον δεν θέλει να θυμάται, ήταν ο εν ενεργεία ακόμα, Τάσος Σιδηρόπουλος.

Πιάστηκαν στα χέρια με τον Ντιόπ



Στο φινάλε εκείνου του ματς, ο Γκαρσία χτύπησε τον Μίτσελ και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Σιδηρόπουλο.

Στη συνέχεια ο νυν προπονητής του ΠΑΟΚ, σαν ταύρος σε υαλοπωλείο, άρχισε τις… μπουνιές αρχικά στον Μίτσελ και στη συνέχεια στον Ντιόπ που μπήκε στη μέση για τον ηρεμίσει. Μάλιστα, μετά από το συγκεκριμένο σκηνικό ο Γκαρσία τιμωρήθηκε με ποινή τεσσάρων αγωνιστικών, κάνοντας τη συνέχεια των πλέι οφ του πρωταθλήματος εκείνης της περιόδου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube