Ακόμη μία μεταγραφή φαίνεται πως είναι πολύ κοντά στο να κλείσει ο ΠΑΟΚ!

Σύμφωνα με το έγκυρο πορτογαλικό ''Maisfutebol'' και τον -επίσης έγκυρο- δημοσιογράφο Nuno Travassos, ο Τιάγκο Ντάντας, που είχε απασχολήσει και τον Ιανουάριο τον «δικέφαλο του Βορρά», προβάρει τα ασπρόμαυρα! Η συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμη, τονίζει ο ρεπόρτερ, αλλά «οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ελληνικού συλλόγου και της Μπενφίκα βρίσκονται σε καλό δρόμο».

Προσθέτει, δε, ότι η μετακόμιση του 21χρονου χαφ στη Θεσσαλονίκη «είχε συζητηθεί και στις αρχές της χρονιάς και πλέον είναι κοντά στην ολοκλήρωση»!

Ο Ντάντας, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Μπενφίκα μέχρι το 2024, είναι η ενίσχυση, αναφέρει το ρεπορτάζ, που επιθυμεί ο Χοσέ Μπότο, πρώην επικεφαλής του σκάουτινγκ της Μπενφίκα. Ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ λατρεύει τα προσόντα του νεαρού μέσου και για αυτό θέλει να τον φέρει στην Ελλάδα.

Ο Τιάγκο Ντάντας ήταν δανεικός στην Τοντέλα την περασμένη σεζόν και έπαιξε σε 34 παιχνίδια, στα οποία «έγραψε» τέσσερα γκολ και δύο ασίστ. Είναι δημιουργικός μέσος, με μικρή σωματοδομή, αλλά αρκετά καλή τεχνική και ικανότητα στο «διάβασμα» του παιχνιδιού.

Γεννήθηκε στη Λισαβόνα στις 24 Δεκεμβρίου 2000 και ξεκίνησε από νεαρή ηλικία στις ακαδημίες της Μπενφίκα, φτάνοντας μέχρι την πρώτη ομάδα των «αετών», πραγματοποιώντας το επαγγελματικό του ντεμπούτο στις 21 Δεκεμβρίου του 2019, αγωνιζόμενος για 4 λεπτά στην αναμέτρηση Κυπέλλου με τη Βιτόρια Σετούμπαλ. Κυρίως, ωστόσο, εκείνη τη σεζόν, έπαιζε στη δεύτερη ομάδα της Μπενφίκα, καταγράφοντας στη δεύτερη κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος, 49 συμμετοχές με 5 γκολ και 6 ασίστ, ενώ είχε και 16 συμμετοχές στο Youth League, μετρώντας έξι γκολ και δύο ασίστ και φτάνοντας με τους «μικρούς» της Μπενφίκα μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης!

Το όνομά του τότε «έπαιξε» ακόμη και για τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά κατέληξε στην Μπάγερν, η οποία τον Οκτώβριο του 2020 κατέθεσε πρόταση στην Μπενφίκα για τον δανεισμό του νεαρού μέσου, προκειμένου να τον «τσεκάρει». Έπαιξε σε κάποια παιχνίδια με τη δεύτερη ομάδα των Βαυαρών και μόλις δύο με την πρώτη, και το καλοκαίρι επέστρεψε στην Μπενφίκα, που τον παραχώρησε εκ νέου με τη μορφή δανεισμού στην Τοντέλα.

Είναι, επίσης και διεθνής με την U21 της Πορτογαλίας, έχοντας 5 συμμετοχές. Ήταν ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος στην πρόσφατη νίκη με σκορ 2-1 επί της Ελλάδας, για τα προκριματικά του ΕURO U21.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.