Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έγραψε το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας του ΠΑΟΚ για ακόμα έναν λόγο, την περασμένη Κυριακή (20/08), στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Σε ηλικία 37 ετών, 6 μηνών και 26 ημερών, ο Πορτογάλος έγινε ο δεύτερος γηραιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται με τα χρώματα του «δικεφάλου του Βορρά», ξεπερνώντας τον Γιώργο Κούδα.

Ο «Μεγαλέξανδρος» αγωνίστηκε με τους «ασπρόμαυρους» κόντρα στον Ηρακλή, στις 23 Μαΐου του 1984, για την τελευταία αγωνιστική πρωταθλήματος. Τότε βρισκόταν σε ηλικία 37 ετών, 5 μηνών και 30 ημερών, ένα ρεκόρ που ο Βιεϊρίνια έσπασε στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τους Αρκάδες, όπου ξεκίνησε βασικός και αγωνίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Επόμενος στόχος για τον αρχηγό των Θεσσαλονικιών είναι να ξεπεράσει τον Κώστα Χαλκιά στη σχετική λίστα και να βρεθεί πρώτος, κάτι που μπορεί να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο. Παράλληλα, εάν αγωνιστεί σε 7 παιχνίδια ακόμα, θα φτάσει τις 311 συμμετοχές και θα ξεπεράσει, στην εν λόγω κατηγορία, τον Γκουερίνο.



Επιμέλεια: Θοδωρής Δημόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Λέτο: «Κυριόπουλος και Πολυκράτης άρπαξαν την ευκαιρία τους κι έδειξαν τι μπορούν να κάνουν»

Δεσύλλας: «Η επιστροφή του Κάνγκουα στην 11άδα και η θέση που διεκδικεί ο Λιβάι»

O Mατσάρι δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από την Kifisia Tutu Deals, γιατί του... έκλεισε η φωνή!

Νίκολιτς: «Μας γεμίζει περηφάνια το ρεκόρ, είμαστε σε υψηλότερο επίπεδο φέτος - Ασύγκρτικα καλύτερος στα δεξιά ο Κοϊτά»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM για την πεντάρα της ΑΕΚ στον Παναιτωλικό

Τσανάκας: «Τι θέλει να δει κόντρα στην Καλαμάτα ο Ιμανόλ»

Χωρίς Μήτογλου και Ούρονεν η αποστολή του Ατρομήτου για Άρη

Από πάρτι σε πάρτι στη Νέα Φιλαλφεια: Τα highlights της πεντάρας της ΑΕΚ επί του Παναιτωλικού

Νίκολιτς: «Οι παίκτες έπαιξαν εξαιρετικά, μέχρι το 15ο λεπτό θα μπορούσαμε πολύ άνετα να έχουμε σκοράρει 4 γκολ»

Κετσετζόγλου: «Το 17-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο κορυφαίος Κοϊτά για την ΑΕΚ»