Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, αλλά ένα ελαφρυντικό για την ήττα-σοκ που γνώρισε ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-1) ήταν η κάκιστη κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Ο χλοοτάπητας δεν ήταν χαλί, αλλά… χάλι, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να δυσκολεύονται ακόμη και να κάνουν κοντρόλ ή απλές πάσες, όπως και να αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ψηλές μπαλιές.

Πού οφείλεται αυτή η τραγική εικόνα όμως; Ο Αντώνης Γκριμότσης, επιστημονικός υπεύθυνος της Grassform που έχει την ευθύνη παρακολούθησης των γηπέδων, σημείωσε στην ιστοσελίδα της Super League: «Τα θερμόφιλα γήπεδα (Άρης, Γιάννενα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Βόλος, Ατρόμητος) βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και είναι απαλλαγμένα από ασθένειες. Τα ψυχρόφιλα γήπεδα (ΟΑΚΑ, ΠΑΟΚ, Τρίπολη, Λαμία, Ιωνικός, Απόλλωνας) πιέστηκαν από τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες και θα επανέλθουν σε πλήρη δραστηριότητα όταν οι θερμοκρασίες σταθεροποιηθούν κάτω από τους 25 βαθμούς Κελσίου».

Και πρόσθεσε: «Οι εργασίες βελτίωσης και συντήρησης συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, με τους αρμόδιους φορείς της Grassform να υποδεικνύουν, με επιστημονικά αδιάβλητες μετρήσεις, τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, ώστε οι ομάδες να είναι σε θέση να πραγματοποιούν τα απαιτούμενα έργα, είτε αυτά αφορούν σε επισπορές, απομάκρυνση ζιζανίων, είτε σε παρεμβάσεις στα συστήματα άρδευσης και αποστράγγισης».

Εκτιμάται πως ο αγωνιστικός χώρος της Τούμπας θα είναι, καιρού επιτρέποντος, σε πολύ καλύτερη κατάσταση στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, με την ΑΕΚ στις 26 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ υπάρχουν τρεις εκτός έδρας υποχρεώσεις, με Λίνκολν στο Γιβραλτάρ (16/9), Αστέρα στην Τρίπολη (19/9) και Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (22/9).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Άρης-ΠΑΟΚ: Το σχόλιο του Ντέμη για το ντέρμπι που κρίνει τον τίτλο!

Ντέμης: «Επιτυχημένη η σεζόν του ΠΑΟΚ ακόμα και αν χάσει τον τίτλο - Δεν έκανε ένα βήμα μπροστά φέτος ο Παναθηναϊκός»

Ντέμης: Δεν ήταν το χειρότερο παιχνίδι του Αλμέιδα, απλά ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ καλός - Έπαιξε στο… γήπεδο της ΑΕΚ

Ντέμης: Αν δεν έτρωγε η ΑΕΚ γκολ στο 90' από τον ΠΑΟΚ θα ήταν πετυχημένη η χρονιά και επειδή το έφαγε είναι αποτυχημένη;

Πέρεθ: «Συγγνώμη για το λάθος μου – Μπορούμε να κερδίσουμε Ολυμπιακό και Άρη»

Κυριάκος: «Ευχαριστούμε την πιο υπέροχη Τούμπα των τελευταίων ετών – Με πίστη, αλλά χωρίς έπαρση στον ''τελικό''»

«Το συναίσθημα ότι αφήνεις το σπίτι σου»: Αινιγματικό στόρι από τη σύζυγο του Ποντένσε

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τον θρίαμβο τίτλου του ΠΑΟΚ και τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού

Τερίμ: «Στο 45λεπτο με την ΑΕΚ χάσαμε το πρωτάθλημα - Nα θυμίσουμε σε όλους πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός»

Μεντιλίμπαρ: Θέλαμε να νικήσουμε πριν από έναν ευρωπαϊκό τελικό - Εάν είχα έρθει δύο μήνες πριν μπορεί να ήταν χειρότερα

TAGS: Π.Α.Ο.Κ.