Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό, που είχε εννιά αλλαγές στην 11άδα και γνώρισε την πρώτη του ήττα στα play-offs, για να τερματίσει δεύτερος, ενώ ο «δικέφαλος του βορρά» πήρε ώθηση ενόψει του τελικού Κυπέλλου.

Ο προπονητής της εξέδρας επισημαίνει τα σημεία-κλειδιά του αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ διψούσε για… ψυχολογία: Το γεγονός πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του ως επί το πλείστον με βασικούς ποδοσφαιριστές, έδειξε πως ο Ρουμάνος ήθελε με κάθε τρόπο η ομάδα του να πάρει το ματς. Διότι ο ΠΑΟΚ ήταν από τον περασμένο Μάρτιο χωρίς νίκη και την είχε ανάγκη, ώστε να πάρει ψυχολογία ενόψει του τελευταίου αγώνα της χρονιάς, τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός διψούσε για… ξεκούραση: Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε πάει στα playoffs με… μετρημένα κουκιά, αφού στηριζόταν σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Συνταγή που πέτυχε, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό και ο Παναθηναϊκός να κλειδώνει με άνεση την περασμένη αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΣ την επιστροφή του στην Ευρώπη. Ωστόσο, στην Τούμπα φάνηκε πως άφησε σε δεύτερη μοίρα το αποτέλεσμα και κυρίως την εικόνα, δίνοντας την ευκαιρία αλλά και ρυθμό σε ορισμένους ποδοσφαιριστές του ενόψει του τελικού. Κυρίως, όμως, έδωσε ανάσες σε παίκτες όπως οι Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Βιγιφάνιες, Αϊτόρ και Παλάσιος που αναμένεται να ξεκινήσουν στον τελικό.

Κορυφαίοι οι Λύρατζης, Σοάρες: Δίπλα στο όνομα του Λευτέρη Λύρατζη μπαίνει κάλλιστα ο τίτλος του MVP. Είχε ασίστ, είχε τρεις ακόμη καθοριστικές πάσες που δεν μετατράπηκαν σε ασίστ από Άκπομ, Σοάρες. Πολλά ανεβάσματα, μεγάλη συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι και παίζοντας αρκετά με τον Ζίβκοβιτς, έφτιαξαν μια ισχυρή δεξιά πλευρά. Παράλληλα, από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ ήταν και ο Σοάρες, ο οποίος έδειξε πως διαθέτει ποιότητα και πρώτη εξαιρετική επαφή με την μπάλα, βοηθώντας σημαντικά στην κυκλοφορία αλλά και στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Θα τους χρειαστεί και τους δύο στον τελικό ο Λουτσέσκου. Καλό πρόσωπο και από Ίνγκασον, Σβαμπ επίσης.

Χαμόγελα για Βαγιαννίδη, Αλεξανδρόπουλο και... κατήφεια για Μακέντα: Ο Γιοβάνοβιτς έβαλε αρκετές ρεζέρβες αν μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε έτσι, με ορισμένους εξ αυτών να παίρνουν χαμηλό βαθμό. Ωστόσο, υπήρξαν δύο που σίγουρα άρεσαν και μοίρασαν χαμόγελα. Για την ακρίβεια… 1+1: Διότι τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο τον ξέρουμε, τα καλά του και τα κακά του όπως και το γεγονός πως είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος. Ο νεαρός χαφ έκανε καλό ματς, ήταν ίσως ο καλύτερος του άξονα και προσπαθούσε να κρατήσει και να κουβαλήσει μπάλα. Η έκπληξη, πάντως, ακούει στο όνομα του Γιώργου Βαγιαννίδη, για τον οποίο έχουμε ακούσει πολλά αλλά έχουμε δει λίγα λόγω του λιγοστού χρόνου συμμετοχής του. Μπήκε αλλαγή στην Τούμπα, έβγαλε ποδοσφαιρικό εγωισμό, πήρε μέτρα στο γήπεδο και είχε συμμετοχή στις φάσεις. Αντιθέτως, υπάρχει απογοήτευση για την αποβολή του Μακέντα αφού ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί τη λύση ενός επιθετικού στον τελικό του Κυπέλλου. Αν λείψει κιόλας ή δεν είναι έτοιμος για να παίξει βασικός ο Ιωαννίδης, τότε θα μιλάμε για μεγάλο πρόβλημα.

Ο ΠΑΟΚ «μεταμόρφωσε» τον Παναθηναϊκό: Μετά από αρκετό καιρό, είδαμε τον Παναθηναϊκό να κάνει μια κακή εμφάνιση. Οι «πράσινοι» ήταν σαφέστατα επηρεασμένοι από τις πολλές αλλαγές του Γιοβάνοβιτς και έδειχναν πως τους λείπει η ομοιογένεια, ενώ ο τρόπος που μπήκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι δεν τους άφησε πολλά περιθώρια. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν μεγαλύτερη διάθεση, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με σκοπό να κυριαρχήσουν και κατά κάποιο τρόπο το κατάφεραν. Πήραν τα ηνία, είχαν την κατοχή και έφτιαξαν στο 12’ την πρώτη τους μεγάλη φάση, ενώ και στη συνέχεια μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου ήταν ανώτεροι και πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων για το κρατήσουν και ως το φινάλε.

Ο μαγικός αριθμός… έντεκα: Ο ΠΑΟΚ βρισκόταν μακριά από τη νίκη για έντεκα σερί παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός ήταν αήττητος τον ίδιο αριθμό αγώνων. Και τα δύο… έσπασαν! Διότι ο «δικέφαλος του βορρά» επικράτησε 2-0 του «τριφυλλιού», σταμάτησε το αρνητικό σερί του και έβαλε φινάλε στο νικηφόρο σερί των «πράσινων». Μπορεί κανείς να πει πως αυτό ήρθε στο κατάλληλο σημείο, τέσσερις ημέρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στο οποίο θα κοντραριστούν οι δύο ομάδες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Χριστόγλου: «Καλό πρώτο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό - Θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ»

Με 11' καθυστέρηση η σέντρα στην Τούμπα: Δεν ξεκινούσε το ματς ο Σρέντερ λόγω πανό για Κατσούρη, ΑΕΚ και Μελισσανίδη!

Η ενδεκάδα του Άρη: Με Ζαμόρα σέντερ φορ στη Λεωφόρο

Aποθεώνεται στην ανάπαυλα του Παναθηναϊκός-Άρης η ομάδα βόλεϊ γυναικών του «τριφυλλιού» για το πρωτάθλημα στου Ρέντη!

Νικολακόπουλος: «Ο Ολυμπιακός ήταν καλός με Ποντένσε για 60 λεπτά και απαράδεκτος για 30 λεπτά»

H ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Με τέσσερις αλλαγές κόντρα στον Άρη

Βόκολος: «Βάσει εικόνας δικαιούμασταν κάτι καλύτερο, το ύψος του σκορ είναι λίγο υπερβολικό»

Μεντιλίμπαρ: «Ανυπομονούμε όλοι για τον μεγάλο αγώνα με την Άστον Βίλα»

Κεφάτος Ολυμπιακός, γονάτισε τη Λαμία και… μάρσαρε για Άστον Βίλα!

Με Ζίβκοβιτς και Τάισον η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ