Ελλιπή πνευματική και ψυχολογική προετοιμασία στην Εθνική κι όχι τόσο προβλήματα επιλογής προσώπων ή τακτικής διέκρινε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αναλύοντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 τους λόγους για τη συντριβή με 4-1 από την Κροατία στον πρώτο αγώνα μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο παλαίμαχος επιθετικός στάθηκε στα ατομικά λάθη και τη χαλαρότητα που διαπίστωσε στην ελληνική ομάδα, αλλά τόνισε πως δεν θα πρέπει να απαξιωθεί η καλή προσπάθεια που έκανε στα προκριματικά, γιατί υπάρχει και επόμενη μέρα.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μίλησε στους Βασίλη Βέργη και Βάιο Τσούτσικα για:

-τους λόγους της ήττας: «Είναι πασιφανές πως χωρίς καμία μεγάλη πίεση από τους Κροάτες έγινε το σκορ 4-1. Τα δύο γκολ ήταν από προσωπικά λάθη. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ήταν σε κακή μέρα όλοι; Τι να πω… ίσως να μην υπήρχε η καλύτερη δυνατή πνευματική προσέγγιση και προετοιμασία για το παιχνίδι. Ενώ οι Κροάτες έδειχναν να μας φοβούνται πολύ, όπως έβλεπα και στα ΜΜΕ, λόγω και της παράδοσης, εμείς ήταν σαν να το βλέπαμε εύκολο το ματς. Τέτοιο πρόσωπο δείξαμε τουλάχιστον. Σαν να παραήμασταν άνετοι. Είδαμε, για παράδειγμα, πως ο Καρνέζης έκανε το λάθος κοντρόλ στην αρχή και μετά σε όλο το ματς απομάκρυνε την μπάλα με τη μία. Όταν μπαίνει με αυτό το πνεύμα η ομάδα είναι δύσκολο να προσαρμοστείς και να τα καταφέρεις, ακόμη κι όταν μειώνεις σε 2-1».

-το αν στοίχισαν οι απουσίες: «Η Εθνική πάντα στηρίζεται στην αμυντική λειτουργία και το ομαδικό πνεύμα. Σίγουρα έλειψαν ο Μανωλάς και ο Τοροσίδης, αλλά θεωρώ πως αυτό που έγινε χθες δεν ήταν θέμα προσώπων. Για παράδειγμα ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πιστεύω πως είναι αμυντικός του ίδιου επιπέδου με τον Μανωλά».

-τις επιλογές του Σκίμπε: «Αυτούς τους παίκτες εμπιστευόταν σε όλη την προκριματική φάση. Προτίμησε τον Μανιάτη αντί του Τοροσίδη, που έχει την εμπειρία και έχει ξαναπαίξει τη θέση. Αυτή ήταν μια λογική επιλογή. Και η χρησιμοποίηση του Ζέκα δεξιά είχε βγει στο ματς με το Βέλγιο. Θεωρώ πως το μεγαλύτερο πρόβλημά μας ήταν η ψυχολογική και πνευματική μας προετοιμασία. Δεν είχαμε την αίσθηση του φόβου ότι παίζουμε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα και σε μια δύσκολη έδρα».

-το πώς προσεγγίζεται η ρεβάνς: «Το να μιλάμε για πρόκριση είναι δύσκολο. Πρέπει η ομάδα να μαζέψει τα κομμάτια της. Θεωρώ πως ο κόσμος πρέπει να πάει στο γήπεδο, γιατί η ομάδα έκανε μια καλή προσπάθεια στα προκριματικά. Ήταν ένα κακό παιχνίδι, αλλά δεν πρέπει να ακυρώσουμε την πορεία της για ένα κακό βράδυ. Είναι κρίμα να απαξιωθεί η ομάδα, ελπίζω ο κόσμος να εκτιμήσει την προσπάθεια. Είναι η Εθνική μας ομάδα και πρέπει και στα δύσκολα να τη στηρίζουμε».

-το αν ο διαφαινόμενος αποκλεισμός μπορεί να ξαναφέρει πίσω την Εθνική: «Είναι αλήθεια πως δεν το περίμενε κανένας αυτό. Ούτε εμείς, ούτε οι Κροάτες. Ας ευχηθούμε τα παιδιά να κάνουν την προσπάθειά τους στη ρεβάνς, να δείξουν ότι είναι ομάδα, να διεκδικήσουν την όποια πιθανότητα έχουμε και να φύγουν με το κεφάλι ψηλά. Τους αξίζει. Η ζωή δεν τελειώνει εδώ για την Εθνική».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube