Ο Μανώλης Παπακαλιάτης, ένας εκ των επτά επιχειρηματιών που θα βοηθήσουν τον ΟΦΗ να σταθεί στα πόδια του και να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την επόμενη μέρα των Κρητικών.

Ο κ. Παπακαλιάτης όπως επισήμανε θα γίνει προσπάθεια μέσα από σωστές κινήσεις να επιστρέψει ο ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ ως ένα υγειές σωματείο.

-Το ποδόσφαιρο της Κρήτης:

«Κατά τη γνώμη μου αυτή είναι απόρροια των οικονομικών προβλημάτων ο ΟΦΗ είχε μεγάλα και συσσωρευμένα χρέη. Αποχώρησε από το πρωτάθλημα λόγω αυτών αν δεν τα είχε θα είχε σωθεί άνετα. Το ίδιο υπάρχει σε μικρότερο βαθμό και στις άλλες ομάδες του Ηρακλείου και στον Εργοτέλη. Ο Πλατανιάς ξεκίνησε με καλή οργάνωση, μεράκι, χωρίς ακρότητες και σιγά-σιγά κατάφερε να φτάσει στην σούπερ λιγκ και να σταθεροποιηθεί. Αυτό είναι το πρόβλημα του Ηρακλείου, ότι δεν είχε σταθερότητα. Ο Κισσαμικός ανέβηκε και ελπίζω στο μέλλον ο ΟΦΗ. Διότι αυτή η απόφαση που θα παρθεί είναι μονόδρομος, το να αγωνιστεί δηλαδή στη Γ’ εθνική και ας χρειαστεί να μείνει και μία και δυο χρονιές στη Γ. Δεν είναι ανάγκη να ανέβουμε αμέσως αρκεί να γίνει σε σωστές βάσεις».

-Τον στόχο της ομάδας που θα αναλάβει:

«Στόχος μας είναι να έχουμε μία καλή συνεργασία με τον ερασιτέχνη και χημεία μεταξύ μας. Να ανταπεξέλθουμε σωστά στα αγωνιστικά με σωστές μεταγραφικές κινήσεις ώστε να βγάλουμε την ομάδα στην Football League και εν συνεχεία στη Σούπερ Λιγκ».

-Το αν μπορεί να ανέβει ο ΟΦΗ αμέσως στην Σούπερ Λιγκ:

«Πότε δεν μπορεί να είναι σίγουρος για αυτό. Υπολογίζεις πως με σωστές μεταγραφές, επάνδρωση με παίκτες της ακαδημίας μπορείς να δημιουργήσεις ένα κανό σύνολο. Με μία καλή διαχείριση και ένα καλό μάρκετινγκ με καλές χορηγίες θα καταφέρουμε πιστεύω. Ο ΟΦΗ έχει βάση με κόσμο και θεωρώ πως θα υπάρξει αβαντάζ με το να παίζουμε στο «Γεντί κουλέ». Πιστεύω θα τα καταφέρουμε με τα χρήματα που θα βάλουμε εμείς οι επτά που ελπίζω να γίνω δέκα στο μέλλον, με τις χορηγίες και με ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο που ελπίζω να έχουμε».

-Το τι φταίει στον κόσμο για αυτή την κατάσταση που βιώνει ο ΟΦΗ και πόσο ανέρχεται το χρέος της ομάδας:

«Η πλειοψηφία των οπαδών πιστεύει πως ο ΟΦΗ πολεμήθηκε από τα θεσμικά όργανα. Αυτό θέλει πολύ συζήτηση και εγώ δεν το πιστεύω αυτό προσωπικά. Επειδή υπήρχαν τόσα προβλήματα κάποιοι προσπάθησαν να τα μεταφέρουν αλλού. Υπάρχουν όροι που πρέπει να τηρείς για να παίζεις αν δεν τους πληροίς πρέπει να μην παίζεις. Το θέμα είναι ότι δεν αντιμετωπίστηκε σωστά από τα όργανα και πως έγιναν λάθη στο παρελθόν και το βασικότερο όλων το γεγονός ότι η ομάδα υπερχρεώθηκε και δεν βρέθηκε ένας λάτρης του ποδοσφαίρου ώστε να αναλάβει και να βοηθήσει την ομάδα να ορθοποδήσει. Είναι μεγάλο το ποσό που χρωστάει ο ΟΦΗ που ούτε εμείς δεν το ξέρουμε. Πιστεύω πως πρέπει να γίνει έλεγχος ούτως η άλλως. Όλοι λένε ότι ξέρουν πόσα χρωστάει όμως δεν υπάρχει κάποιος έλεγχος που να έχει γίνει».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Φιλικό μεγάλου συμβολισμού μεταξύ των παλαιμάχων της ΑΕΚ και του Ιωνικού

Γρηγορίου: «Δίνω τα εύσημα μου στον ΠΑΟΚ, έχει αβαντάζ απέναντι στον Ολυμπιακό»

Ντέμης: Η ΑΕΚ πρέπει να παίζει μπροστά, έτσι θέλει και ο Αλμέιδα - Αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ δεν είναι τύχη, σημαίνει πίστη

Βοργιάς: «Αν δεν ερχόταν ο Γερμανός διαιτητής το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ δεν θα τελείωνε ποτέ - Με εξέπληξε ο Αλμέιδα»

Ατομικό για δύο στον ΠΑΣ Γιάννινα

Τσακίρης: «Τώρα κάνει καλό για την ΑΕΚ το μεγάλο διάστημα διακοπής»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ πιστεύει ότι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα - Η απάντηση που έδωσε ήταν μεγάλη»

Οι πόνοι του Σάστρε πριν το 3-2 και το «πάμε» του Βιεϊρίνια: Η παρακάμερα από τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ

Σαββόπουλος: «Ο Άρης μπορεί να θεωρεί πλέον ότι δεν υπολείπεται και πολύ από τον Παναθηναϊκό - Σε ένα παιχνίδι μπορεί»

Νικολογιάννης: «Βαρύ το κλίμα και δύσκολη η κατάσταση - Εκτιμώ ότι θα πάμε σε χρονιά με αλλαγές»

TAGS: ΟΦΗ