Αποκαλυπτικός ήταν ο Θοδωρής Παπαλουκάς σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή, «Αυτός κι ο άλλος» της ΕΡΤ. Ο παλαίμαχος πια μπασκετμπολίστας μίλησε για την τεράστια καριέρα του αναφέροντας –μεταξύ άλλων- ότι στο παρελθόν τον είχε προσεγγίσει ο Παναθηναϊκός με τηλεφώνημα του Παύλου Γιαννακόπουλου αλλά ευγενικά του είχε αρνηθεί τονίζοντάς του ότι η επιθυμία του και το όνειρό του είναι να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό.

«Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μού είπε "Αγόρι μου δεν μας το έχει πει ξανά κανένας αυτό και να ξέρεις η πόρτα του Παναθηναϊκού είναι πάντα ανοιχτή". Όταν με κάλεσε το έκλεισα γιατί νόμιζα ότι ήταν φάρσα, θα έπαιρνε ο Παύλος Γιαννακόπουλος εμένα; », ανέφερε ο πολυτιμότερος παίκτης της Ευρωλίγκας το 2007 για την πρόταση που είχε από τον πράσινους.

Συγκεκριμένα, ο Παπαλουκάς ανέφερε:

"Με είχαν πάρει τηλέφωνο από τον Παναθηναϊκό και τους είπα "μην σας βάλω σε διαδικασία δημοπρασίας, θα πάω στον Ολυμπιακό". Εγώ είχα όνειρο από παιδί να παίξω στον Ολυμπιακό και στην Εθνική ομάδα. Πόσα παιδιά μπορούν να ζήσουν το όνειρό τους;" Μου είπαν "αγόρι μου δεν μας το έχει ξαναπεί κανένας αυτό και να ξέρεις ότι η πόρτα του Παναθηναϊκού θα είναι πάντα ανοιχτή". Όταν με πήρε τηλέφωνο ο Παύλος Γιαννακόπουλος το έκλεισα γιατί νόμιζα ότι μου έκαναν φάρσα.

Για την πρώτη αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό και την επιστροφή του:

"Επί της ουσίας φταίνε κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Κάποιοι ηθελημένα, κάποιοι άθελά τους. Μετά από τόσα χρόνια δεν έχει καμία αξία, γιατί αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να έχουν αλλάξει. Αν υπάρχει "Ολυμπιακόμετρο" που δεν υπάρχει αυτό, έχω αποδείξει ότι είμαι Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός που ξανάδωσε περισσότερα λεφτά για να γυρίσω όταν ήμουν στην ΤΣΣΚΑ, αλλά ήθελα να επιστρέψω στον Ολυμπιακό".

Για το σκηνικό με τον οπαδό του Παναθηναϊκού και την καταδίωξη του για του ζητήσει «συγγνώμη»:

"Μου έχει τύχει ένα σκηνικό κάποτε. Είμαι στο Μαρούσι και όπως πάω να βγω, περνάω έναν δρόμο και βλέπω έναν τύπο να με κοιτάει περίεργα και αρχίζει να με ακολουθεί. Ήταν καταδίωξη. Λέω "εδώ που είμαστε, σταμάτα". Μου λέει "θέλω να σου ζητήσω συγγνώμη, είμαι από αυτούς στο ΟΑΚΑ που σου έβριζαν την μάνα". Του λέω "μεγάλε, έχω χάσει πέντε χρόνια από την ζωή μου. Υπάρχει και άλλος τρόπος να το πεις".



Ο MVP της Ευρωλίγκας το 2007 μίλησε για την πρόταση που είχε από τον Παναθηναϊκό και την απόρριψή της επειδή ήθελε να αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό που ήταν και το όνειρό του από παιδί. Μάλιστα, δήλωσε πως κάποιοι μέσα από την ομάδα των Πειραιωτών ήθελαν να τον αναγκάσουν να φύγει.

« Όταν ξαφνικά πήγα στη Ρωσία με τον Νίκο Χατζηβρέττα και πηδήξαμε μια μάντρα για να μπούμε σπίτι μας γιατί δεν ξέραμε ότι η πόρτα είναι από την άλλη πλευρά και μας την πέσανε...»

Επίσης, μιλάει για την μεταγραφή του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δηλώνοντας πως η "Αρκούδα" τον αγόρασε γιατί ήθελε να κάνει παρέα στον Χατζηβρέττα!">





ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube