Λείπει από το φετινό πρωτάθλημα της Basket League ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τον Μανώλη Παπαμακάριο, ο οποίος όμως θεωρεί ότι ο καθένας (εν προκειμένω οι «ερυθρόλευκοι») είναι υπεύθυνος των πράξεών του.

Το μέλος του επιτελείου του Ηφαίστου Λήμνου παραχώρησε δηλώσεις στο sport-fm.gr, μετά τη σπουδαία επικράτηση (83-69) της ομάδας του στο «Σοφία Μπεφόν» επί του Πανιωνίου Su Casa.

Ο παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε στην απουσία των Πειραιωτών από τα «μεγάλα σαλόνια», καθώς και στην «έκπληξη» που μπορεί να πραγματοποιήσει τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στη φετινή Ευρωλίγκα.

Επιπρόσθετα, σχολίασε το δυνατό ξεκίνημα (2/2) του Ηφαίστου στο πρωτάθλημα, όπως και την επικείμενη αναμέτρηση με την ΑΕΚ, την οποία υποδέχεται το ερχόμενο Σάββατο (12/10) στο «Νίκος Σαμαράς».

Αναλυτικά ο Μανώλης Παπαμακάριος μίλησε στο sport-fm.gr και στον Μανώλη Μουσουράκη για:

-το πώς του φαίνεται η Basket League χωρίς την παρουσία του Ολυμπιακού: «Η διοίκηση του Ολυμπιακού πήρε μία απόφαση, την οποία εγώ δεν μπορώ να κρίνω. Σίγουρα ο Ολυμπιακός λείπει από το πρωτάθλημα, αλλά το μπάσκετ προχωράει μπροστά. Ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του και έχει τις συνέπειες των πράξεών του. Εμείς, λοιπόν, πρέπει να προχωρήσουμε και να δούμε το καλύτερο του μπάσκετ. Προφανώς, το καλύτερο για το πρωτάθλημα θα ήταν όλες οι μεγάλες και υγιείς ομάδες να συμμετέχουν σε αυτό».

-το αν μπορεί κάποιος εκ των Παναθηναϊκού ή Ολυμπιακού να φτάσει στο Final Four της φετινής Ευρωλίγκα: «Αν και έχουμε δει μόνο ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, θεωρώ ότι είναι δύσκολο. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε σεζόν μία ομάδα-"έκπληξη" πάει στο Final Four. Οπότε, ας είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και για τους δύο».

-την προχθεσινή νίκη της ομάδας του: «Ήμασταν καλά προετοιμασμένοι, αν και δεν είχαμε ολοκληρωμένη εικόνα του Πανιωνίου, λόγω της απουσίας δύο παικτών του (σ.σ.: των Ρίκι ΜακΓκιλ και Φρανσουά Λιούις, καθώς δεν είχε φτάσει έγκαιρα από την ομοσπονδία μπάσκετ της Αμερικής το letter of clearance τους) στο πρώτο του ματς. Ξέραμε, όμως, ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικός μέσα στην έδρα του. Καταφέραμε και ελέγξαμε για 30-35 λεπτά το ρυθμό του παιχνιδιού και ήμασταν από την αρχή μπροστά. Χάσαμε για λίγο τη συγκέντρωσή μας προς το τέλος του αγώνα, αλλά αυτό είναι λογικό αφού ούτε εμείς είμαστε 100% έτοιμοι. Χτίζει τον χαρακτήρα της η ομάδα σε κάθε αγώνα. Νομίζω ότι είχαμε το καθαρό μυαλό και τις προσωπικότητες για να καταφέρουμε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις και να κερδίσουμε».

-το αν ο φετινός στόχος του Ηφαίστου Λήμνου είναι η εκ νέου είσοδός του στα πλέι-οφ: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για τα πλέι-οφ. Θέλουμε να κοιτάξουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ξεκινήσαμε με δύο νίκες, έχουμε ένα πολύ μεγάλο ματς μπροστά μας με μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Επομένως συγκεντρωνόμαστε σε αυτό».

-τον επικείμενο αγώνα με τους «κιτρινόμαυρους»: «Χαμηλά το κεφάλι. Πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ αυτή την εβδομάδα. Παίζουμε με μία πολύ καλή και μεγάλη ομάδα με πολύ καλούς παίκτες και προπονητικό επιτελείο. Αν θέλουμε να καταφέρουμε κάτι καλό, πρέπει να πιάσουμε το μέγιστο της απόδοσής μας και να είμαστε πολύ βελτιωμένοι σε σχέση με τους αγώνες που έχουμε δώσει μέχρι τώρα».

-το αν έχει κερδηθεί ο στόχος που είχαν θέσει, να κάνουν χαρούμενο τον κόσμο της Λήμνου: «Ο κόσμος του νησιού έχει αγκαλιάσει από πέρυσι αυτήν την προσπάθεια που γίνεται. Φέτος ακόμα πιο πολύ. Θεωρώ ότι με την παρουσία μας και την αγωνιστική προσπάθεια των παιδιών μέσα στο γήπεδο, έχουμε κερδίσει τον σεβασμό και την αγάπη όλου του νησιού. Αυτό το αποδεικνύουν και τα 14 sold out που έγιναν την περασμένη σεζόν. Κάτι που συνεχίζεται και φέτος».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube