Άγνωστο παραμένει το ακριβές διάστημα της επιστροφής του Κώστα Παπανικολάου στη δράση, όπως ανέφερε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι έχει κυλήσει ομάδα η επέμβαση στην οποία έχει υποβληθεί.

Αναλυτικά μίλησε για:
-το πότε θα επιστρέψει στη δράση: «Αυτό έχει δρομολογηθεί, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος διότι πέρασε μια πολύ δύσκολη περίοδος για εμένα. Όλα πήγανε πολύ καλά. Αυτό που έπρεπε να γίνει έγινε σωστά λόγω του κ. Νομικού του νευροχειρούργου. Δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά το πότε θα επιστρέψω. Αυτήν τη στιγμή πρέπει να δέσει το μόσχευμα με τον αδένα στο κόκκαλο τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες. Στη συνέχεια θα μπούμε στο κομμάτι της ενδυνάμωσης, όπου προχωράς μέρα με την ημέρας. Πρέπει να είσαι σωστός στην αποθεραπεία και την ενδυνάμωση, ώστε να μην το βρεις μπροστά σου. Θα πρέπει να ακούσω όσα θα μου πουν οι γιατροί. Δεν μπορώ να ξέρω αυτήν τη στιγμή. Ας το αφήσουμε ανοιχτό αυτήν τη στιγμή. Ήταν πολύ δύσκολος και σπάνιος ο τραυματισμός μου. Είναι δύσκολο να πάρεις μια τέτοια απόφαση. Όλοι μας πρότειναν στην αρχή να πάμε συντηρητικά. Επειδή είδα πολλά αρνητικά σχόλια, ήθελα να το διευκρινίσω. Έπρεπε να βρω το καλύτερο δυνατό για εμάς. Δεν έγινε λάθος του γιατρού, φυσιοθεραπευτή ή κάποιου άλλου. Χάνουν τον ύπνο τους για να βρουν την καλύτερη λύση για εμάς».

-τη μεγάλη χρονικά απουσία του: «Ήταν δύσκολο το γεγονός ότι δεν ήμουνα στο κρίσιμο σημείο εκεί για να βοηθήσω την ομάδα μου. Χάθηκε για τον προπονητή ένας παίκτης του βασικού κορμού και αυτό διαταράσσει πολύ την ισορροπία της ομάδας. Αφού δεν είναι δύσκολο για τον προπονητή να αλλάξει τα πλάνα του. Το ίδιο ισχύει και για τον Χασάν. Ήταν κακό το τάιμινγκ για εμάς φέτος. Δεν το λέω για δικαιολογία».

- τις επτά σερί ήττες: «Είναι πάρα πολύ άσχημο και δύσκολο να χάνεις παιχνίδια συνεχόμενα. Παιχνίδια που σε βγάζουν εκτός στόχων. Κάνεις δεν θέλει να χάνει. Όταν αυτές οι ήττες συσσωρεύονται είναι πολύ δύσκολο. Όμως εκεί είναι που πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Εμείς βάζουμε τον εαυτό μας σ’ αυτή τη θέση και εμείς είμαστε που μπορούμε να μας βγάλουμε από εκεί. Πρέπει να είμαστε πιο δυναμικοί σε διάφορα κομμάτια του παιχνιδιού».

- τα όσα θετικά κρατάει από αυτήν τη σεζόν: «Ο Γιαννούλης και ο Σάσα έχουν κάνει μία τρομερή σεζόν. Απέδειξαν πρώτα στον εαυτό τους και μετά στους υπόλοιπους ότι αξίζουν να βρίσκονται. Το rebuilding σε μία ομάδα δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται υπομονή, θα έρθουν δύσκολες μέρες, ωστόσο πρέπει να είμαστε δυνατοί».

Για τους Σπανούλη-Πρίντεζη και το μέλλον της ομάδας: «Για μένα που έχω ζήσει με αυτά τα παιδιά. Έχω ζήσει μαγικές στιγμές μαζί τους και θεωρώ ότι έχουν πράγματα να δώσουν ακόμα. Το να έχει μία παρουσία στα αποδυτήρια όπως είναι ο Πρίντεζης και Σπανούλης είναι σημαντικό. Έχουμε πάρει πολλά πράγματα από αυτούς. Αν φέρουμε τις επιτυχίες του παρελθόντος δεν μπορώ να τα πω, αλλά το αν θα παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι για να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο, αυτό είναι δεδομένο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πανιώνιος: Με άρωμα Σμύρνης οι νέες φανέλες της σεζόν 2026/27

Νίκησε φιλικά τη Μύκονο η Καρδίτσα

Μπάντιο: «Όλοι δουλεύουν άκρως επαγγελματικά στον Παναθηναϊκό - Μαθαίνουμε τον τρόπο παιχνιδιού του Ομπράντοβιτς»

Παναθηναϊκός: Κυκλοφορούν την Τετάρτη (9/9) τα εισιτήρια για το 8ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Στο προπονητικό κέντρο της Αρμάνι ο ΠΑΟΚ, συναντήθηκαν και τα είπαν μέλη των δύο ομάδων

Λιόλιος: «Οι ομάδες να προστατέψουν τις επενδύσεις τους και το πρωτάθλημα - Άστοχη η επιλογή Παναθηναϊκού»

Συμφωνία Ολυμπιακού και ΑΕΚ για τη SUNEL Arena - Τελειώνει και του Λαρεντζάκη στην Ένωση!

Λιόλιος: «Παραπλανητικά τα περί επαγγελματικής διαιτησίας-Δεν θα επιτρέψω τον εκφοβισμό των διαιτητών»

H EOK πρότεινε στις ομάδες να επιλέγουν τους διαιτητές στους αγώνες τους!

Μαρούσι: Πήρε τον Νοτιοσουδανο-Αυστραλό πάουερ φόργουορντ Κουάνι