Ικανός για μεγάλα πράγματα είναι ο Ολυμπιακός, αν μείνει υγιής, όπως δήλωσε στο sportfm.gr ο Κώστας Παπανικολάου.

Ο 26χρονος φόργουορντ στάθηκε στη συνοχή και τον πλουραλισμό της ομάδας του που μπορεί να αντεπεξέρχεται σε σημαντικές απουσίες όπως των Σπανούλη, Πρίντεζη και Χάκετ.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο δικό του ρόλο και την επιθετική του απελευθέρωση, ενώ μίλησε και για τη δυσκολία του αυριανού αγώνα με την Μπάμπεργκ.



Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Παπανικολάου στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Ήρθε πιο εύκολα από ό,τι περιμένατε η νίκη;
«Δεν νομίζω ότι ήταν εύκολο το παιχνίδι. Είχαμε μια καλή αμυντική παρουσία, αλλά στην επίθεση παρότι βγάλαμε κάποιους αυτοματισμούς και κάποιες καλές φάσεις δεν ήμασταν τόσο καλοί. Θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα επιθετικά, αλλά η άμυνα μάς κράτησε. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι ανταγωνιστική και καλά δουλεμένη ομάδα, με αρχές και πλάνο και ξέραμε πως έπρεπε να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι».

-Υποσυνείδητα μήπως κρατήσατε και λίγο δυνάμεις για την Πέμπτη;
«Όχι, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, γιατί όλα τα παιχνίδια στη φετινή Ευρωλίγκα κρύβουν παγίδες και δεν μπορείς να βρεθείς προ εκπλήξεως. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος από την αρχή ως το τέλος».

-Σε βλέπουμε στα τελευταία ματς να αναλαμβάνεις το μαρκάρισμα αρκετών γκαρντ και να τα καταφέρνεις πολύ καλά…
«Προσπαθώ να κάνω ό,τι ζητά ο προπονητής και η ομάδα από μένα. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα. Όταν αυτό επιτυγχάνεται είμαστε όλοι χαρούμενοι. Όλοι μαζί επιτυγχάνουμε κι όλοι μαζί αποτυγχάνουμε, αντίστοιχα, όταν κάτι δεν πάει καλά».



-Επιθετικά σε βλέπουμε όλο και καλύτερα. Πού το αποδίδεις αυτό; Είσαι καλύτερα σωματικά και ψυχολογικά πλέον; Σαν να μην έχεις άγχος πια…
«Είναι συνδυασμός όλων αυτών. Έτυχε να κάνω δύο καλά παιχνίδια στην επίθεση, μπορεί να ακολουθήσουν άλλα που να μην είμαι τόσο καλός. Σημασία έχει ότι νιώθω καλά και το θέμα είναι να παίζουμε σωστά και να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Το θετικό είναι ότι η ομάδα έχει διαφορετικούς πρωταγωνιστές σε κάθε ματς και αυτό είναι χαρακτηριστικό μεγάλης ομάδας».

-Και τώρα Μπάμπεργκ…
«Είναι μια ομάδα που αδικείται πολύ από τη θέση της στη βαθμολογία. Έχει χάσει τα περισσότερα παιχνίδια στο τέλος, είτε επειδή δέχτηκε κάποιο σουτ στο τέλος είτε επειδή αστόχησε εκείνη. Παίζουν πολύ οργανωμένα και σκεπτόμενα. Θέλει μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση από μέρους μας. Να ξεκουραστούμε όσο προλαβαίνουμε και να πάμε για το καλύτερο δυνατό».

-Τελικά αποδεικνύεται πως ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο η ομάδα του Σπανούλη ή του Πρίντεζη…
«Δεν έχει σημασία αν θα βάλει 30 πόντους ο Βασίλης, ο Γιώργος ή ο Λοτζέσκι. Το ζητούμενο είναι να νικά η ομάδα. Είναι ωραίο να βλέπεις ότι υπάρχει χημεία και πρόγραμμα που κρατά την ομάδα σε συνοχή, ακόμη κι όταν λείπουν οι μπροστάρηδες. Είναι μεγάλο όπλο της ομάδας αυτός ο πλουραλισμός».

-Ο Κώστας Παπανικολάου τι δώρο περιμένει από τον Άγιο Βασίλη;
«Το πιο σημαντικό είναι η υγεία και το καταλάβαμε καλά με τα τελευταία προβλήματα στην ομάδα. Εύχομαι να επιστρέψουν γρήγορα και δυνατοί όλοι οι παίκτες μας. Αν είμαστε καλά πιστεύω πως έχουμε την όρεξη, τη δουλειά, το ταλέντο και γενικά όλες τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσουμε πράγματα σαν ομάδα και να φτάσουμε ψηλά».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η... πυγμαχία των Μόρις-Γουόρντ, ο κόσμος του Ολυμπιακού και το χειροκρότημα στο τέλος: Η παρακάμερα από τη Βαλένθια

Στράζελ: «Είναι το last dance για μας, κάθε ματς τελικός για τη Μονακό»

Τι λέει ο αλγόριθμος: Σίγουρο πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός-Λίγες πιθανότητες για Παναθηναϊκό

Ζέρβας: «Στοίχισαν τα χαμένα ριμπάουντ στον Ολυμπιακό-Θέλει τρεις νίκες για να έχει σίγουρα πλεονέκτημα»

Αταμάν στους παίκτες του μετά το διπλό με την Dubai BC: «Πολύ σημαντική νίκη, αλλά η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει»

Πετρίδης: «Οι προσωπικότητες έφεραν τη νίκη κόντρα στην Dubai BC - Nα το εξαργυρώσει με Μονακό ο Παναθηναϊκός»

Γουόρντ στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Να μάθουμε να τελειώνουμε τόσο κλειστά ματς, ήταν μάθημα ενόψει των Playoffs»

Σερέλης: «Βρήκαμε τις αδυναμίες της Dubai BC και αυτό ήταν που μας έδωσε τη νίκη»

Τα highlights από την οριακή ήττα του Ολυμπιακού στη Βαλένθια

Μαρτίνεθ: «Ήμασταν πιο τυχεροί στο τέλος»