Τη χαρά του που βρέθηκε η λύση και ενσωματώθηκε στην Εθνική εξέφρασε ο Γιάννης Παπαπέτρου μιλώντας στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας μπάσκετ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ενσωματώθηκα στην Εθνική. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκε λύση. Είναι τιμή μου που είμαι και πάλι μέλος αυτής της ομάδας. Το απολαμβάνω όσο μπορώ και σίγουρα δίνουμε μάχη με τον χρόνο για να προλάβουμε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται στο Ευρωπαϊκό», τόνισε ο διεθνής άσος ο οποίος θα συμμετάσχει με την Εθνική στο διεθνές τουρνουά «Γιώργος Κολοκυθάς» που θα διεξαχθεί από 3 ως 5 Ιουλίου στο κλειστό «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο Κρήτης,

«Δεν μου είναι καθόλου δύσκολο να προσαρμοστώ. Πάνω κάτω τα παιχνίδια είναι τα ίδια και η νοοτροπία του προπονητή μας του Κώστα Μίσσα και των βοηθών του κόουτς Ελευθεριάδη και του κόουτς Μαύρου την ξέρω από πέρυσι, οπότε πιστεύω πως ειδικά για εμένα δεν είναι τόσο δύσκολο. Προσπαθώ να βοηθήσω τα άλλα παιδιά… Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν μέλος της ομάδας και πέρυσι, αλλά προσπαθώ να βοηθήσω τον Ανδρέα (Χριστοδούλου) να προσαρμοστεί όσο το συντομότερο γίνεται», τόνισε και συνέχισε αναφερόμενος στο τουρνουά:

«Είναι πρόβα τζενεράλε αυτό το τουρνουά. Είναι το πρώτο που η ομάδα θα είναι σύσσωμη και πιστεύω πως αν μπορέσουμε να κάνουμε καλά παιχνίδια στα φιλικά θα είναι πολύ καλό για μας για να συνεχίσουμε έτσι στο Ευρωπαϊκό. Να βρούμε έναν ρυθμό και να το συνεχίσουμε…».

Οσον αφορά στους στόχους της ομάδας ήταν και παραμένουν υψηλοί.

«Κάθε χρόνο ο πήχης είναι πολύ ψηλά. Τα ίδια είχα πει και πέρυσι… Δεν θα πω αν ήταν επιτυχία ή αποτυχία η 5η θέση, αλλά πιστεύω πως αν ήμασταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι πως μπορούσαμε να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά. Δυστυχώς σε αυτά τα τουρνουά μία ήττα στα νοκ άουτ παιχνίδια μπορεί να σου κοστίσει ακριβά. Για αυτό πιστεύω πως αν μείνουμε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος θα έχουμε βλέψεις να πάμε πολύ ψηλά».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο… εξτρά κίνητρο του ίδιου και των συμπαικτών του.

«Είναι σίγουρα ένα έξτρα κίνητρο το ότι η διοργάνωση γίνεται στην χώρα μας. Είναι πολύ τιμητικό. Περιμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Το πρωτάθλημα, από ότι είδα πέρυσι και από ότι ξέρω και φέτος, είναι πολύ ανταγωνιστικό. Ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο θα δει σίγουρα πολύ καλό μπάσκετ και είναι μια ευκαιρία να στηρίξει και την ομάδα μας. Μιας και γίνεται στην Κρήτη είμαστε σίγουροι ότι θα μας στηρίξει όλος ο φίλαθλος κόσμος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ»

03/07/2014
Ισπανία – Γαλλία 17.00
Ελλάδα – Τσεχία 19.00

04/07/2014
Τσεχία – Ισπανία 17.00
Ελλάδα - Γαλλία 19.00

05/07/2014
Γαλλία – Τσεχία 17.00
Ελλάδα – Ισπανία 19.00

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπάντιο: «Στον Παναθηναϊκό βλέπεις τη θέληση, όλοι θέλουν να τα αφήσουν όλα στο παρκέ - Υπέροχη η ατμόσφαιρα»

Τρινκιέρι: «Έπρεπε να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις στα τελευταία τρία λεπτά»

Γιαμπουσέλε: «Το DNA που θέλουμε να έχει αυτή η ομάδα είναι να παλεύουμε σκληρά για τη φανέλα - Δεν φοβάμαι να θυσιαστώ»

Όσμαν: «Ισχυρή η σύνδεσή μου με τον Παναθηναϊκό - Τα πράγματα στον ΠΑΟΚ αλλάζουν, μπορούμε να νικήσουμε τους πάντες»

Ομπράντοβιτς: «Έχουμε κάνει επτά προπονήσεις με δέκα παίκτες - Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε ό,τι και να γίνει»

Η αυτοθυσία του Μαντζούκα και η πολλά υποσχόμενη εμφάνιση του Δικεφάλου: Τα highlights του αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός χαμογέλασε, ο ΠΑΟΚ έδειξε πως φέτος είναι αλλιώς!

Καταχειροκροτήθηκε ο Όσμαν στο T Center - Οι πρώτοι του πόντοι κόντρα στον Παναθηναϊκό

Έξαλλος ο Ομπράντοβιτς: Time-out μόλις στο 1:53 απέναντι στον ΠΑΟΚ!

Με ίδια σύνθεση ο Παναθηναϊκός, μία αλλαγή για τον ΠΑΟΚ