Τα στοιχεία που πρέπει να έχει η ΑΕΚ στο αυριανό ματς κόντρα στην Μπούργος και τα «πρέπει» που φέρει η συγκεκριμένη αναμέτρηση ανέλυσε στον ΣΠΟΡ FM, μιλώντας στον Γιώργο Πετρίδη, ο βοηθός προπονητή της Ένωσης, Γιώργος Λιμνιάτης.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε τη σημασία που θα έχει στο ματς ο έλεγχος του ρυθμού, αφού η Μπούργος είναι μια κλασική ισπανική ομάδα που μπορεί να ανεβάσει πολύ ψηλά το σκορ, γεγονός που θα κριθεί και από τα ριμπάουντ.

Παράλληλα, τόνισε ότι παρά την «κακοδαιμονία» των τελευταίων εβδομάδα, η ΑΕΚ πρέπει να πάρει το συγκεκριμένο ματς, χωρίς να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της το +8 του αγώνα στο ΟΑΚΑ και σε ερώτηση για την ετοιμότητα του Νίκου Ζήση, ξεκαθάρισε ότι ναι μεν δεν είναι δυνατόν με δυο-τρεις προπονήσεις να έχει αφομοιώσει τη φιλοσοφία της ομάδας, αλλά θα τα καταφέρει πολύ πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM και τον Γιώργο Πετρίδη:

Για τα στοιχεία που θα κρίνουν την αναμέτρηση για την ΑΕΚ:
«Το πιο καθοριστικό στοιχείο απέναντι σε ισπανικές ομάδες είναι ο ρυθμός. Πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και τον ρυθμό γιατί μπορούν να ανεβάσουν ψηλά το σκορ και πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα σε αυτό το κομμάτι».

Για το αν μπορεί να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού η νίκη με +8 στο ΟΑΚΑ: «Στο πίσω μέρος του μυαλού μας μπορεί να υπάρχει αυτή η νίκη με τους οχτώ πόντους, αλλά για μας όπως έχει διαμορφωθεί ο όμιλος είναι επιτακτική ανάγκη η νίκη. Δεν έχουμε κάτι λιγότερο στο μυαλό μας. Μπερδέψαμε τον όμιλο μόνοι μας με κάποια αποτελέσματα. Το βασικό είναι τι θα κάνουμε εμείς από εδώ και πέρα».

Για το επίπεδο ετοιμότητας του Νίκου Ζήση: «Όσο έμπειρος και να είσαι, είναι δύσκολο να αφομοιώσεις τα πάντα σε ένα νέο περιβάλλον μέσα σε δυο-τρεις μέρες. Οι παραστάσεις όμως που έχει ο Ζήσης θα τον βοηθήσουν να αφομοιωθεί πολύ πιο εύκολα από οποιονδήποτε άλλο στο σύνολο».

Για το πλάνο του με δεδομένο πλέον ότι στο ρόστερ έχουν υπάρξει αλλαγές: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Κάποιος θα “ανέβει”, κάποιος θα “κατέβει” θέσεις. Μας κυνηγάει είναι η αλήθεια μια κακοδαιμονία. Είμαστε προετοιμασμένοι όμως για κάθε συνθήκη που μπορεί να προκύψει στην αναμέτρηση».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.