Τον Ιούλιο του 2017 ο Αμπντελάκ Νούρι είχε καταρρεύσει στον αγωνιστικό χώρο στη διάρκεια ενός φιλικού του Άγιαξ με τη Βέρντερ Βρέμης. Ο 21χρονος άσος έπαθε ανακοπή καρδιάς, εξαιτίας της οποίας υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, που κατέστρεψε την καριέρα του και δυσκόλεψε την καθημερινότητά του.

Ο γενικός διευθυντής του «Αίαντα» και άλλοτε σπουδαίος γκολκίπερ, Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ, παραδέχτηκε πως η ιατρική φροντίδα που παρασχέθηκε στον 21χρονο άσο ήταν ανεπαρκής. «Αναγνωρίζουμε τις ευθύνες μας. Πιστεύαμε πως ο Αμπντελάκ είχε λάβει την καλύτερη φροντίδα στο γήπεδο. Αποδείχτηκε αργότερα πως αν είχε χρησιμοποιηθεί απινιδωτής, ο Αμπντελάκ θα ήταν τώρα σε καλύτερη κατάσταση. Δεν είναι σίγουρο, αλλά είναι πολύ πιθανό», ομολόγησε.

Ο Νούρι, που γεννήθηκε στο Άμστερνταμ από Μαροκινούς γονείς, είχε 15 εμφανίσεις με τον Άγιαξ τη σεζόν 2016/17. Αυτή η παράλειψη είναι πιθανό να του στοίχισε ένα διαφορετικό μέλλον από το σημερινό, όπου είναι ουσιαστικά καθηλωμένος και με περιορισμένη επαφή με το περιβάλλον.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube