Η Γαλλία χρειάστηκε να επιστρατεύσει την ποιότητα των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της για να λυγίσει με 1-0 την εξαιρετικά ανταγωνιστική Παραγουάη και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2026. Ωστόσο, πέρα από το αποτέλεσμα, η αναμέτρηση άφησε πίσω της και ένα αξιοσημείωτο στατιστικό.

Παρά τις συνεχείς δυνατές μονομαχίες, τη μεγάλη ένταση και τις σκληρές διεκδικήσεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η Παραγουάη ολοκλήρωσε το παιχνίδι χωρίς να δεχθεί ούτε μία κίτρινη κάρτα. Πρόκειται για την πρώτη φορά που οι Νοτιοαμερικανοί καταφέρνουν κάτι αντίστοιχο σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1998, όταν είχαν αντιμετωπίσει τη Νιγηρία.

Αντίθετα, από την πλευρά της Γαλλίας παρατηρήθηκαν οι μοναδικές πειθαρχικές παραβάσεις του αγώνα, με τους Μπαρκολά, Κονέ και Ολίσε να αντικρίζουν την κίτρινη κάρτα από τον Ουζμπέκο διαιτητή Ιλγκίζ Ταντάσεφ.







Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν είχαν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δυσκολεύτηκαν σημαντικά απέναντι στην άριστα οργανωμένη αμυντική λειτουργία της Παραγουάης, η οποία έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς την εστία της.

Η λύση ήρθε από τον πάγκο. Ο Ντεζιρέ Ντουέ πέρασε ως αλλαγή στο 61ο λεπτό και έξι λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι έπειτα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια μέσα στην περιοχή. Ο Κιλιάν Εμπαπέ ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το τελικό 1-0, χαρίζοντας την πρόκριση στους «τρικολόρ».

Με το γκολ αυτό, ο αρχηγός της Γαλλίας έφτασε τα επτά τέρματα στη διοργάνωση, ισοφαρίζοντας τον Λιονέλ Μέσι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ, ενώ παράλληλα συμπλήρωσε 19 γκολ σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στα προημιτελικά, η Γαλλία θα αντιμετωπίσει το Μαρόκο στις 9 Ιουλίου στο Boston Stadium, σε μια επανάληψη του ημιτελικού του Μουντιάλ 2022, με στόχο την πρόκριση στην τετράδα της διοργάνωσης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βγαίνει σε δημοπρασία με... εξωπραγματική τιμή εκκίνησης η μπάλα από το γκολ με «το χέρι του Θεού»!

Νέα εθνική… ποδοσφαιρική εορτή στην Αργεντινή για να τιμηθεί η φετινή προσπάθεια της «αλμπισελέστε» στο Μουντιάλ!

Γκάβι: Έβαψε ροζ τα μαλλιά του μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ

Ο Ινφαντίνο τάζει τον τελικό του Μουντιάλ στο Μαρόκο με αντάλλαγμα τη δημόσια στήριξη της ομοσπονδίας

Ανανέωσε με την εθνική των ΗΠΑ έως το 2030 ο Ποκετίνο

FIFA: «Δεν πουλάμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, απλά φροντίζουμε για τα έσοδα»

«Προσπαθούν να πείσουν τον Αλ – Κελαΐφι να πάρει τη θέση του Ινφαντίνο στη FIFA»!

Το φοβερό πρωτοσέλιδο της Equipe με Ινφαντίνο – Τραμπ, το Μουντιάλ και… βροχή από χαρτονομίσματα!

Αντσελότι: Παραδέχθηκε τα λάθη στο Μουντιάλ και κλείνει τον κύκλο των βετεράνων – «Ώρα για νέα γενιά»

«Ευκαιρία, όχι υποχρέωση»: Ο Ινφαντίνο υπερασπίζεται το νέο επενδυτικό σχέδιο της FIFA