Την υιοθέτηση νέας στολής παραλλαγής για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. Η μετάβαση στον νέο τύπο στολής θα γίνει σταδιακά αρχής γενομένης από το προσωπικό των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων και θα επεκταθεί σύντομα στο προσωπικό των υπολοίπων Κλάδων αρχικά από τον ΣΞ και στην συνέχεια στο ΠΝ και στην ΠΑ, σε όσους προβλέπεται να την φέρουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η νέα στολή εκτός της κατακόρυφης αύξησης της ποιότητας του υλικού κατασκευής της, ενσωματώνει και άλλα σύγχρονα και σε ορισμένα της σημεία καινοτόμα χαρακτηριστικά, που βελτιώνουν συνολικά το επίπεδο προστασίας, επιβιωσιμότητας και άνεσης του μαχητή και συμβάλλουν στην καλύτερη εκτέλεση της αποστολής του.

Η τελική της μορφή προήλθε κατόπιν μακροχρόνιων και εξαντλητικών δοκιμών επί του πεδίου σε ποικίλες καιρικές συνθήκες και εδάφη, στη θάλασσα, σε χιονοσκεπές περιβάλλον κλπ, από επιλεγμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, του οποίου οι απόψεις επί του τελικού αποτελέσματος είχαν την πλέον βαρύνουσα σημασία.

Η νέα στολή απετέλεσε εκτέλεση σχετικής εντολής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για αλλαγή της υφιστάμενης στολής παραλλαγής που εξεδόθη στα τέλη του 2021, στο πλαίσιο της γενικότερης απόφασης αναβάθμισης των υλικών του μαχητή, οπότε προσεχώς αλλά σύντομα θα επακολουθήσουν αλλαγές και σε άλλα φερόμενα υλικά (εξαρτήσεις, κράνη, άρβυλα κλπ).

Ήδη έχουν παραληφθεί και διανεμηθεί οι πρώτες ποσότητες στο προσωπικό των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων.

Γενικά χαρακτηριστικά της νέας στολής:
? Η νέα στολή περιλαμβάνει χιτώνιο, περισκελίδα και μπλούζα μάχης (combat shirt).

- Το σχέδιο παραλλαγής παραμένει ίδιο αλλά με «ένταση» των χρωμάτων κατά τι πιο «ανοιχτή» (το γαιώδες επικρατεί σε σχέση με το πράσινο).

- Αντιπυρικό ύφασμα με παράλληλη δυνατότητα απομείωσης του υπέρυθρου ίχνους (anti-IR).

- Υψηλό επίπεδο θερμομόνωσης, ανθεκτικότητας, αδιαβροχοποίησης και εργονομίας.

Η πρώτη παρουσίαση της νέας στολής παραλλαγής θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του νέου κτηρίου της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, καταλήγει η ανακοίνωση

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εξαρθρώθηκε σπείρα ναρκωτικών: Κατηγορούμενος για την υπόθεση της δολοφονίας Λυγγερίδη ένας από τους συλληφθέντες

Σχεδίαζε επιθέσεις κατά πριγκιπισσών της Ολλανδίας – Είχε χαράξει τα ονόματά τους σε τσεκούρια

Το Ιράν έστειλε νέα πρόταση για συμφωνία με τις ΗΠΑ

Εύοσμος: Αποκαταστάθηκε το τραύμα στο δάχτυλο του 5χρονου που τραυματίστηκε σε πόρτα νηπιαγωγείου

Ένας τραυματισμός από επίθεση με μαχαίρι σε μπαρ στο Ηράκλειο - Συνελήφθη 23χρονος, αναζητούνται δύο άτομα

Δωρεάν κρατικό χρήμα έως 36.000 ευρώ για ανακαινίσεις

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων για την Πρωτομαγιά - Αυξημένη η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου

Ετσι είναι οι άνθρωποι που απέχουν από τα social media

Σε εξέλιξη οι απεργιακές κινητοποιήσεις – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Συγκρούσεις έξω από νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται άνδρας ο οποίος σκότωσε 5χρονο κορίτσι στην Αυστραλία