Για παρεμβάσεις στο έργο της εισαγγελέα Εφετών Ελένης ράικου "που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου" μιλούν κύκλοι του περιβάλλοντός της, σχετικά με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που την φέρει εμπλεκόμενη με την υπόθεση της Novartis.

Αναφέρεται σε συγκεκριμένο κυβερνητικό παράγοντα στον οποίο αποδίδονται πρακτικές που είτε στόχευαν στο να ασκηθούν διώξεις κατά προσώπων χωρίς στοιχεία, είτε για εξυπηρέτηση άλλων να μπουν υποθέσεις στο αρχείο.

Σημειώνεται πως «δεν υπέστη μόνο η ίδια αυτή την αφόρητη πίεση, αλλά και άλλοι συνάδελφοι της, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μιλήσουν».

Συγκεκριμένα σημειώνεται:«ανοίγει σήμερα η αυλαία των αποκαλύψεων για τη δράση του εν λόγω κυρίου και εστιάζοντας στις διαρκείς παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος νταβατζή ,να της υποδείξει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους, αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε "άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν’’. Και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών».

Κύκλοι της κ. Ράικου, σημειώνουν σήμερα:

«Αντί οποιουδήποτε σχολιασμού των ασύστολων ψευδών που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, το οποίο θα τύχει και αυτό ανάλογης δικονομικής μεταχείρισης,όπως και τα προηγούμενα άθλια δημοσιεύματα κατευθυνόμενης μερίδας του Τύπου από τον Ρασπούτιν, ανοίγει σήμερα η αυλαία των αποκαλύψεων για τη δράση του εν λόγω κυρίου και εστιάζοντας στις διαρκείς παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος νταβατζή ,να της υποδείξει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους, αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε "άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν’’. Και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών. Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου. Είναι βέβαιη ότι με την πάροδο του χρόνου θα ανοίξουν τα στόματα πολλών συναδέλφων της, που υπήρξαν θύματα του συγκεκριμένου. Στο χωριό της λένε: Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Η ίδια έχει υπομονή και δεν βιάζεται».

Πηγή: thetoc.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε εισαγγελέας που επανεξέταζε έρευνες κατά του Τραμπ

Πτήσεις μαθητών με εκπαιδευτικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας

Κυβερνοεπιθέσεις σε ψυγεία: Πάνω από 300 εκτεθειμένα συστήματα στην Ελλάδα

Γαλλία: Τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανήλικοι - Δύο νεκρά παιδιά, 16 τραυματίες

Γαλλία: Τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές - Τουλάχιστον δύο νεκροί

Κλιματική κρίση: Ο θερμότερος Οκτώβριος στην ιστορία – Το 2026 οδεύει προς δεύτερη υπέρβαση του ορίου του 1,5°C

Διεκόπη η δίκη της Ειρήνης Μουρτζούκου - Συνεχίζεται στις 12 Νοεμβρίου

Τραγωδία στη Γαλλία με σχολικό λεωφορείο - Νεκροί και τραυματίες

Χάκαραν τον Άδωνι Γεωργιάδη: Φαίνεται ότι... παρήγγειλε 150 Porsche, 50 Mercedes, 24 καραμπίνες και πιστόλι

Στο Δικαστικό Μέγαρο η Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας η δίκη