Η Παρί αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες «ιστορίες» της φετινής Ευρωλίγκας, καθώς ξεκίνησε τη σεζόν ως ένα από τα μεγάλα αουτσάιντερ, κατάφερε όμως να εξασφαλίσει την παρουσία της τουλάχιστον στα play-ins, παρά το πολύ χαμηλό της μπάτζετ σε σχέση με άλλες ομάδες.
Εν πολλοίς, αυτό οφείλεται στον Τι Τζέι Σορτς, ο οποίος έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους πόιντ γκαρντ της Ευρώπης και είναι ισχυρός διεκδικητής του τίτλου του MVP της Euroleague. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους, καθώς έχει κατά μέσο όρο 19 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 7,5 ασίστ.
Όπως είναι λογικό, ο Τιάγκο Σπλίτερ, προπονητής της Παρί, έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον πλέι μέικερ της ομάδας του. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός μίλησε σε συνέντευξη για τα στοιχεία που καθιστούν ξεχωριστό τον Σορτς, τον οποίο μάλιστα συνέκρινε με τέσσερις σπουδαίους γκαρντ, τονίζοντας πως δεν υστερεί σε κάτι από εκείνους.
«Είναι ένας θεαματικός παίκτης. Ναι, είναι κοντός, αλλά είναι επίσης πολύ εκρηκτικός, πολύ γρήγορος και πολύ έξυπνος. Πολύ, πολύ έξυπνος. Έχω παίξει με σπουδαίους πόιντ γκαρντ όπως οι Χουέρτας, Πριχιόνι, Καλντερόν και Τόνι Πάρκερ. Και ο Σορτς, όσον αφορά την ανάγνωση του παιχνιδιού, είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτούς», είπε αναλυτικά ο Σπλίτερ στο «Gigantes».