Μάντσεστερ Σίτι έτοιμη για... κούπα! Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επικράτησε 2-1 με ανατροπή της Παρί Σεν Ζερμέν εκτός έδρας και πήρε σπουδαίο προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας και συνεπώς για τον τελικό του Champions League!

Οι Παριζιάνοι είχαν προηγηθεί με τον Μαρκίνιος (15'), αλλά οι φιλοξενούμενοι τα έφεραν όλα... τούμπα στο δεύτερο μέρος με Ντε Μπρόινε (64') και Μαχρέζ (71'), με τους γηπεδούχους να τελειώνουν το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γκέιγ στο 77ο λεπτό.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-3-3 παρέταξε την Παρί Σεν Ζερμέν ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Ο Νάβας κάτω από τα δοκάρια, με τους Φλορέντσι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μπάκερ στην τετράδα της άμυνας. Γκέιγ, Παρέδες, Βεράτι η τριπλέτα στον άξονα, με τους Ντι Μαρία, Νεϊμάρ να πλαισιώνουν τον Εμπαπέ στην επίθεση.

Με 4-4-2 κατέβασε την Μάντσεστερ Σίτι ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Έντερσον στο τέρμα, με τους Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Κανσέλο στην άμυνα. Ρόδρι, Γκιντογκάν, Φόντεν στα χαφ, με δεκάρι τον Ντε Μπρόινε και τους Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ στην επίθεση.

Το ματς

Τα πρώτα 10 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ανήκαν στην Μάντσεστερ Σίτι, με την Παρί Σεν Ζερμέν να παίζει κυρίως στις αντεπιθέσεις. Ωστόσο, λίγα λεπτά μετα οι Παριζιάνοι πήραν τα πάνω τους και το γκολ δεν άργησε να έρθει στο 15ο λεπτό. Ο Ντι Μαρία εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Μαρκίνιος να βγαίνει μπροστά και με μια εξαιρετική κεφαλιά να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.



Στο 21ο λεπτό διαδραματίστηκε μια μεγάλη ευκαιρία για την Σίτι, όταν ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε την προβολή μετά την μπαλιά του Κανσέλο, αλλά ο Νάβας έδιωξε στην αριστερή γωνία. Στο 34’ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια φάση διαρκείας όταν ο Εμπαπέ γύρισε στον Μπάκερ που έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά κόντραρε στον Στόουνς, ενώ στο 41’ ο Νεϊμάρ έπεσε μέσα στην περιοχή και οι Παριζιάνοι ζητούσαν πέναλτι, αλλά τελικά η σύγκρουση ήταν με… τον συμπαίκτη του Φλορέντσι και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Παρί να έχει το προβάδισμα.





Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν παρόμοιο εκείνου του πρώτου. Η Σίτι πίεζε την Παρί και είχε την κατοχή της μπάλας. Στο 56’ ο Εμπαπέ έκανε μια φοβερή σέντρα, αλλά ο Βεράτι δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να σκοράρει, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του. Τρία λεπτά αργότερα ο Ντι Μαρία έκανε μια πολύ ωραία προσπάθεια και μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Σίτι για τον Εμπαπέ, αλλά πρόλαβε ο Έντερσον που είχε βγει πολύ μακριά από την εστία του. Στο 61’ η Σίτι είχε μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ντε Μπρόινε έκανε ωραίο γυριστό, με την μπάλα να βγαίνει λίγο άουτ. Στο 64ο λεπτό ο Βέλγος έφερε το ματς στα ίσα για τους Άγγλους, κάνοντας γέμισμα που πέρασε από όλους, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε τα πάνω της, με τον Μαχρέζ να διπλασιάζει τα τέρματα στο 71’ ύστερα από φοβερή εκτέλεση φάουλ.





Τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο για την Παρί πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο και στο 77’ έμεινε και με παίκτη λιγότερο, αφού ο Γκέιγ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Γκιντογκάν.



Μετά την αποβολή το ματς άρχισε να χαλάει και να γίνεται πολύ σκληρό, με την Σίτι να ψάχνει το τρίτο γκολ που θα της κλείδωνε την πρόκριση και την Παρί να παίζει αμυντικά και να προσπαθεί μπας και βγάλει καμία κόντρα ώστε να απειλήσει. Το ένα φάουλ διαδεχόταν το άλλο, υπήρχαν πάρα πολλά νεύρα, αλλά τελικά δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και η Μάντσεστερ Σίτι πήρε μια σημαντική νίκη (1-2) που της δίνει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League.

MVP: Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ήταν αυτός που έφερε το σκορ στα ίσα και έδωσε το σύνθημα για την... αντεπίθεση και εν τέλει την ανατροπή της Σίτι! Γενικότερα, είναι από τους παίκτες που τραβούσαν την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επιθετικά και αυτός που δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του.

Ο μοιραίος: Ο Γκέιγ έκανε ένα πολύ καλό ματς, αλλά όπως και οι συμπαίκτες του έχασε το... μυαλό του μετά την ανατροπή και αποβλήθηκε για πολύ σκληρό φάουλ στον Γκιντογκάν, κάτι που δεν βοήθησε την Παρί στην προσπάθειά της να βρει το γκολ της ισοφάρισης.

Η σφυρίχτρα: Ο Φέλιξ Μπριχ έκανε μια εξαιρετική διαιτησία και δεν υπέπεσε σε κάποιο σοβαρό λάθος. Η αποβολή του Γκέιγ απολύτως σωστή.

Παρί (Μαουρίτσο Ποτσετίνο): Κέιλορ Νάβας, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Μπάκερ, Φλορέντσι, Γκουέγ, Βεράτι, Παρέδες (83’ Ερέρα), Ντι Μαρία (80’ Ντανίλο), Νεϊμάρ, Μπαπέ

Μαν. Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Στόουνς, Ρουμπέν Ντίας, Γουόκερ, Ζοάο Κανσέλο (61’ Ζιντσένκο), Ρόδρι, Γκουντογκάν, Φόντεν, Μπ. Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το σεντόνι και το φάουλ-ποίημα του Μαρίν: Η παρακάμερα από τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στην πρεμιέρα του Champions League

Σρνα: «Ελπίζουμε ότι θα υπάρχουν πολλοί Ουκρανοί στο γήπεδο στον αγώνα με την ΑΕΚ»

MVP της 1ης αγωνιστικής του Champions League ο Φεράν Τόρες - Ποιοι μπήκαν στην καλύτερη ενδεκάδα

WhoScored: Στην κορυφαία 11άδας της πρεμιέρα του Champions League ο Ρότα!

Έμεινε... παγωτό ο Μπράουν όταν ενημερώθηκε ότι ο προπονητής του παραιτήθηκε

Έβρεξε ξανά... γκολ: Όλα τα τέρματα στην τρίτη ημέρα της πρεμιέρας του Champions League!

Το πανόραμα της τρίτης ημέρας της πρεμιέρας του Champions League: Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

Από την κόλαση στον παράδεισο η Λανς: Επική ανατροπή επί της Σλάβια με δύο γκολ μετά το 90'

Ξεμπούκωσε στο δεύτερο ημίχρονο και διέλυσε με πεντάρα την Μπόντο/Γκλιμτ η Μπάγερν

Με σούπερ Δουβίκα και τεσσάρα η Κόμο έγραψε ιστορία με την πρώτη της νίκη στο Champions League!