Με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών των κοινοβουλευτικών κομμάτων και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε το απόγευμα η συζήτηση του προϋπολογισμού του κράτους για το 2019.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δημήτρης Βέττας προτίμησε να ασκήσει κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις υποστηρίζοντας ότι φέρουν αποκλειστική ευθύνη για την οικονομική λαίλαπα που ισοπέδωσε εισοδήματα και συνταξιουχους. Παράλληλα υποστήριξε πως ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ως στόχο την κοινωνική συνοχή και τον σεβασμό του δημόσιου χρήματος. Ο κ. Βέττας χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «επεκτατικό» αναφέροντας ότι ενισχύει το κοινωνικό κράτος και μειώνει τους φόρους.

Ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως «Η κυβέρνηση ζυγίστηκε με τα προβλήματα της χώρας, μετρήθηκε και βρέθηκε ελλιποβαρής. Και με μόνη συγκολλητική ουσία τον πολιτικό καιροσκοπισμό, χωρίς ιδεολογικές συντεταγμένες, θα μείνει στην ιστορία ως «πολιτική ανεμοδούρα». Παράλληλα υποστήριξε ότι η χώρα παραμένει υπο την αυστηρή μνημονιακή επιτροπεία και σε διαρκή λιτότητα.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέος θάνατος κρατουμένου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα – Νεκρός 62χρονος

Απειλές για βόμβες σε αεροσκάφη: «Υπογραφή» ρωσικής εξτρεμιστικής οργάνωσης

«Περιττή γραφειοκρατία»: Οι ΗΠΑ μπλόκαραν γαλλική πρωτοβουλία για την ασφάλεια της ΑΙ

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Βίντεο από την επίθεση στο Μαθηματικό με τους 3 τραυματίες

Πέντε νέα εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα - Συνολικά 53 θάνατοι

Δύο θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα -156 νέες εισαγωγές COVID-19

Μέγκαν Μαρκλ: Και ο αδελφός της στο μικροσκόπιο της έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Προσωρινά κρατούμενος ο 37χρονος φερόμενος εγκέφαλος της ΜΚΟ για τα παιδιά με καρκίνο - Τι είπε στον ανακριτή

Σοκ στη Γερμανία από τον αιφνίδιο θάνατο του Βαυαρού Αϊβάνγκερ

Τα εργαστήρια κατέληξαν στον μηχανισμό θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη