Η ανακοίνωση του πρώτου Resident Evil Revelations έδωσε στην Capcom την «ασυλία» που χρειαζόταν ούτως ώστε να πειραματιστεί και να δοκιμάσει, για πρώτη φορά μετά την κυκλοφορία του Resident Evil 4, να απομακρύνει από τον πυρήνα της παραγωγής το shooting και να παντρέψει τη δράση με survival horror, καταφέρνοντας έτσι να εισπράξει την αποδοχή των παικτών που ζητούσαν διακαώς την επιστροφή της σειράς στις ρίζες της, να ικανοποιήσει εκείνους που αποφάσισαν να το τιμήσουν, σηματοδοτώντας έτσι ένα νέο ξεκίνημα στο franchise έστω και με spin off.

Ακόμη και η επιλογή των βασικών πρωταγωνιστών, δηλαδή της Jill Valentine και του Chris Redfield, μόνο τυχαία δεν ήταν αφού πρόκειται ουσιαστικά και για το βασικό δίδυμο του πρώτου Resident Evil. Τρία χρόνια μετά, το Revelations αποκτά sequel κι επιστρέφει υπό μορφή επεισοδίων (4 στο σύνολο), εντούτοις το παρόν review αναφέρεται στην τελική, retail έκδοση του τίτλου. Το Revelations 2 επαναφέρει στο προσκήνιο δύο ακόμα αγαπημένους χαρακτήρες ως πρωταγωνιστές, την Claire Redfield, που γνωρίσαμε μέσα από το Resident Evil 2 κι έπειτα στο Resident Evil Code: Veronica, και τον Barry Burton, ο οποίος επιστρέφει στη σειρά ύστερα από πάρα πολλά χρόνια όντας, για πρώτη φορά, playable. Οι πρωταγωνιστές πλαισιώνονται από δύο νέες παρουσίες, την Moira Burton (κόρη του Barry) και την Natalia, ένα μυστηριώδες κορίτσι που έχει τη δύναμη να διαισθάνεται τους εχθρούς και να φανερώνει την παρουσία τους, ενώ οι περιπέτειές τους παρουσιάζονται μέσα από δύο διαφορετικά campaigns κι εξελίσσονται σε τέσσερα επεισόδια.



Χρονικά, το Revelations 2 τοποθετείται μεταξύ των Resident Evil 5 και Resident Evil 6 και το σενάριό του πραγματεύεται την ύπαρξη ενός ιού που ενεργοποιείται κι εξελίσσεται ανάλογα το επίπεδο και την ένταση του φόβου που αισθάνεται ο φορέας. Ο φόβος ελέγχεται μέσα από ειδικά περικάρπια που φορούν τα υποψήφια θύματα, τις κινήσεις των οποίων επιβλέπει η Overseer, η κεντρική ανταγωνίστρια του τίτλου. Τι ακριβώς έχει συμβεί όμως; Οι Claire και Moira δουλεύουν για λογαριασμό της TerraSave, μίας οργάνωσης που σχηματίστηκε μετά τα γεγονότα του πρώτου Revelations και σκοπό έχει την αποτροπή βιολογικής τρομοκρατίας ωστόσο πέφτουν θύματα απαγωγής και φυλακίζονται σε ένα απομονωμένο νησί από όπου και θα προσπαθήσουν να αποδράσουν, κάτι που θα αποδειχτεί ιδιαίτερα δύσκολη κι επίπονη διαδικασία αφού οι εγκαταστάσεις του νησιού είναι γεμάτες μεταλλαγμένες παρουσίες, μοίρα την οποία κινδυνεύουν να μοιραστούν και οι δύο ηρωίδες.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube