Μετά τη σεζόν 2013-14, η Παρτίζαν θα αγωνιστεί ξανά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση! Οι Σέρβοι ήταν μία από τις τρεις ομάδες που έλαβαν wild card και επιστρέφει στην Ευρωλίγκα με στόχο να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη. Στον πάγκο της άλλωστε κάθεται ο πολυνίκης του θεσμού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος έχει κατακτήσει το τρόπαιο 9 φορές και αναζητά μία ακόμα τεράστια πρόκληση. Η Παρτίζαν προχώρησε σε ενέσεις εμπειρίας και ποιότητας με τις προσθήκες 4 παικτών στις θέσεις «1» έως «3», ωστόσο έχει ως μεγάλο ντεσαβαντάζ ότι αρκετοί από το υπάρχον ρόστερ δεν έχουν παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο. Πρώτος στόχος της ομάδας του Ζοτς θα είναι να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης και να διεκδικήσει μια θέση στην οκτάδα.

Ήρθαν: Ντανίλο Άντζουσιτς (Μονακό), Ντάντε Έξουμ (Μπαρτσελόνα), Τζέιμς Νάναλι (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Ιωάννης Παπαπέτρου (Παναθηναϊκός).

Έφυγαν: Ντάλας Μουρ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Ράντε Ζάγκορατς (Άβτοντορ), Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς (Ελεύθερος), Ροντιόνς Κούρουκς (Μπέτις), Ντούσαν Μίλετιτς (Χιρόνα).

Παραμένουν: Κέβιν Πάντερ, Τριστάν Βούκσεβιτς, Ζακ ΛεΝτέι, Αλέξα Αβράμοβιτς, Μπάλσα Κοπρίβιτσα, Άλεν Σμαΐλαγκιτς, Γκρεγκόρ Γκλας, Ματίας Λεσόρ, Ούρος Τριφούνοβιτς, Γιαμ Μαντάρ.



Αστέρι: Ίσως η μοναδική ομάδα της Ευρωλίγκας που το μεγαλύτερο αστέρι της είναι ο προπονητής της! Ο «άρχοντας των δαχτυλιδιών» και πολυνίκης της διοργάνωσης με 9 τρόπαια, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, επέστρεψε -το περασμένο καλοκαίρι- στην αγαπημένη του ομάδα μετά από 28 χρόνια και αποτελεί το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της. Για τον Ζοτς έχουν γραφτεί εκατομμύρια λέξεις και δεν χρειάζεται να επεκταθούμε στις προπονητικές του ικανότητες. Θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον (ακόμα και για τον ίδιο) να διαπιστώσουμε κατά πόσο μπορεί να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική ομάδα που έχει αρκετούς άπειρους και νεαρούς παίκτες.

Ποιον να προσέξετε: Μετά από μια τετραετία στον Παναθηναϊκό, ο Ιωάννης Παπαπέτρου αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του. Ο 28χρονος φόργουορντ επιθυμούσε διακαώς να εργαστεί υπό τις οδηγίες του Ομπράντοβιτς και αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Παρτίζαν, απαλλαγμένος από την πίεση που τον βάραινε στους «αιώνιους». Επιπροσθέτως, έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι η περσινή κακή σεζόν ήταν απλά μια παρένθεση στην καριέρα του.

Ο παίκτης που θα ζήλευε από άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας: Θα επιλέξουμε έναν παίκτη από ομάδα που αγωνιζόταν στην Ευρωλίγκα, αλλά πλέον δεν θα την έχουμε ανάμεσά μας. Ο λόγος για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, που αγωνίζεται στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Σέρβος σέντερ πέρασε από την Παρτίζαν για μια τριετία (2012-15) και είναι ο ιδανικός παίκτης για να καλύψει το κενό που εντοπίζεται στο «5».

Μεγάλο ατού: Θέλει και ερώτημα; Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς! Ο 62χρονος προπονητής διαθέτει την προσωπικότητα, την τεχνογνωσία και το ειδικό βάρος για να καθοδηγήσει εκ του ασφαλούς την ομάδα του. Στα προτερήματά της επίσης η «καυτή» έδρα, η άγνοια κινδύνου και η φρεσκάδα της.

Μεγάλο ερωτηματικό: Αρκετά σημαντικά στελέχη της δεν έχουν δοκιμαστεί στο υψηλό επίπεδο και το ροτέισον είναι σχετικά κοντό. Για παράδειγμα παίκτες όπως ο Μαντάρ, ο Αβράμοβιτς και ο Σμαΐλαγκιτς δεν έχουν εμπειρίες από την Ευρωλίγκα. Επίσης, υπάρχει μια σχετική λειψανδρία στις θέσεις των ψηλών κι ενώ από το «1» μέχρι το «3» παρατηρείται… υπεραριθμία παικτών.

Πρόβλεψη πορείας: Η παρουσία του Ομπράντοβιτς στον πάγκο αποτελεί εγγύηση για την Παρτίζαν, ωστόσο είναι φανερό ότι στο ρόστερ της υπάρχουν κάποια κενά (στη frontline). Το έλλειμμα εμπειρίας σε κάποιους παίκτες και η «απουσία» από τη διοργάνωση για αρκετά χρόνια θα της στοιχίσουν και δύσκολα θα διεκδικήσει μια θέση πάνω από τη 10η.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube